Recap: Damloop

Recap: Damloop

Afgelopen zondag was het tijd voor de Damloop. Het was echt minder fijn weer (regen en het was koud) maar natuurlijk verscheen ik wel aan de start. Ik had er ondanks het weer echt enorm veel zin in en een redelijk ambitieus doel gesteld: onder de 1:20. Of dat gelukt is lees je hier!

Ik had tijdens het inschrijven een tijd van 1:25 opgegeven en dit was dus eigenlijk iets minder snel dan ik eigenlijk wilde lopen. Gelukkig was ik met 2 anderen en hadden zij een startvak eerder. Dat zorgde ervoor dat ik al heel vroeg in het startvak stond en helemaal voorraan kon gaan staan. Ik had een jasje mee die me redelijk droog hield totdat de wedstrijd begon. 2 minuten voordat we van start mochten trok ik hem uit en bond ik hem om mijn middel. Ik was er helemaal klaar voor!

Kilometer 1-5
Ik ging redelijk snel van start maar het voelde goed. Na 500 meter knalde ik de IJtunnel in en haalde ondertussen veel mensen in van mijn startvak. Omdat ik dus ook helemaal voorraan stond in het vak had ik zee├źn van ruimte. Heel erg lekker. Ik kon het hoge tempo echt prima vasthouden en ik vloog door de kilometers heen. Dit gaf me al direct vleugels. Ook liep ik de hele tijd bij een meisje in de buurt met hetzelfde tempo en dat was lekker, konden we een beetje aan elkaar optrekken. De eerste 5 kilometers gingen in: 24:20. Kilometer 6-10
Ook dit stuk ging echt nog steeds super lekker en ik vloog over de straten van Amsterdam. Ondertussen was ik bij de minder snelle mensen van het startvak voor ons aangekomen en moest ik wel veel mensen inhalen. Maar alle mensen die ik inhaalde zorgden weer voor energie. Dus eigenlijk was dit heel erg lekker! De tweede 5 kilometer ging in: 24:02.

Kilometer 11-15
Hier kreeg ik het iets zwaarder en moest ik een beetje inleveren qua tempo. Maar ik kon het tempo nog steeds wel hoog houden en wist ondertussen al wel dat ik onder de 1:20 ging lopen, daar had ik een aardige marge voor opgebouwd. Wel kreeg ik even wat stress toen het 11KM bordje pas op 11,4KM stond. Maar het 12KM bordje klopte gelukkig wel weer. De derde 5 kilometer ging in: 24:23. Kilometer 16-16,1
Hier kreeg ik het echt enorm zwaar. Niet gek ook want ik liep echt harder dan ik ooit had gelopen. Ik moest hier nog iets inleveren qua tijd. Maar toen ik de bordjes zag van: nog 400M enzovoort begon ik toch aan mijn eindsprint. Voordat ik het wist was ik over de finish! En toen merkte ik ook pas hoe koud het eigenlijk was haha. Eindtijd: Ik heb tijdens deze wedstrijd een PR gelopen op de: 5K, 10K, 15K en 16,1K. Er zit dus echt nog veel meer in dan ik denk!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *