Recap: Dam tot Damloop

Recap: Dam tot Damloop

Gisteren was het dan eindelijk zover: mijn allereerste Damloop ooit! Ik ging erheen met een pittig doel en met de nodige zenuwen. Hoe het ging lees je hier!

Mijn startnummer was niet aangekomen dus ik ging samen met Yannick al wat eerder naar Amsterdam. We hadden geen zin om te stressen dus daarom besloten we om wat eerder te gaan. Gelukkig was alles snel geregeld en had ik mijn startnummer. Ook de kledinginname ging erg snel en was goed geregeld. Wat een onderneming is dit zeg.

Ondertussen was Berend ook aangekomen en met zijn drieën liepen we naar het startvak. Hier gingen we nog een keer naar de dixi’s voor het laatste zenuwplasje en toen was het tijd voor de warming up. Deze deden we niet helemaal mee maar we besproken ondertussen wie welke tijd wilde lopen. Ook spraken we af om tot en met de gevreesde IJtunnel samen te lopen.

Kilometer 1 t/m 5
En toen klonk het startschot en vlogen we ervandoor. De Damloop was officieel begonnen! De zenuwen werden omgezet in adrenaline en we gingen ervoor. Het lukte om tot en met de IJtunnel samen te blijven. Ik vond dit niet een heel chill stuk dus ik was blij toen we er weer uit mochten. Ik besloot hier ook om de jongens te laten gaan en mijn eigen race te lopen. Ik vond het parcours hier niet heel erg denderend langs de weg maar het ging wel snel voorbij. Voordat ik het wist zaten de eerste 5 kilometers er alweer op. Ik klokte de eerste 5K in 27:30 minuten.

Kilometer 6 t/m 10
Ik kon hier wel wat langzamer lopen want ik had al wel een buffer opgebouwd in de eerste 5 kilometer. Ik merkte hier dat ik al wel redelijk hoog in mijn hartslag zat maar ik genoot echt van de wedstrijd. Het ging gewoon goed en ik had eigenlijk nog helemaal nergens last van. Ook geen pijntjes in mijn benen, niks. Ik rende dus lekker door en ik zette een nieuw PR op de 10K!! Volgens de meting van de Damloop liep ik dit in 27:33.

Kilometer 11 t/m 15
Ik kreeg het wel langzaam iets zwaarder. Ik merkte goed dat ik al heel lang met een hoge hartslag aan het lopen was en dat maakte het natuurlijk niet makkelijker. Ik kon wel iets langzamer om alsnog mijn doel te halen dus dat deed ik dan ook maar. Ik wilde ook graag zonder kleerscheuren de finish halen. Verder was dit stuk echt een innerlijk gevecht en daardoor liep ik echt in een soort bobbel waardoor ik niet veel van de omgeving heb meegekregen. Dit stuk liep ik in 27:54.

Kilometer 16 en een beetje
De laatste kilometer ging in! Ik liep echt op mijn tandvlees maar hier kon ik natuurlijk niet meer gaan verlangzamen of zelfs wandelen. Ik zette nog heel even aan en was echt aan het aftellen. Uiteindelijk kwam ik in 1:28:48 over de finish! Echt zo super blij mee! Mijn doel was namelijk binnen de 1:30 en dat heb ik dik gehaald. Erg veel vertrouwen voor de halve gekregen.


Liep jij hem gisteren ook?

Liefs Jessica

3 gedachten over “Recap: Dam tot Damloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *