Recap: Berlijn Halve Marathon

Recap: Berlijn Halve Marathon

Ja daar is ‘ie dan eindelijk! Mijn blog over de halve marathon van Berlijn. Het was echt een ervaring en ik wilde eerst even alles laten bezinken voordat ik mijn verslag zou schrijven. Vandaar dat het even geduurd heeft. Lees je mee?

Het was echt een super gave ervaring om deze halve marathon in het buitenland te lopen. De route was prachtig, het zonnetje scheen (misschien iets te hard) en ik was met leuke mensen.

Ik zal bij het begin beginnen. Op zondag 8 april was het zover en stond ik aan de start van de halve marathon in Berlijn. We hadden om 7:30 bij het ontbijt afgesproken. Het was leuk om iedereen te zien van te voren en het was echt duidelijk merkbaar dat iedereen nerveus was haha. Na het ontbijtje heb ik mijn laatste spullen gepakt en daarna heb ik samen met Annet en Linda naar het startgebied gelopen. Hier nog een laatste zenuwplasje en toen was het tijd om de spullen in te leveren. Daarna namen Annet en ik afscheid van Linda want zij zou in een ander startvak staan. En toen begon het lange wachten. Het eerste startvak zou 10:05 van start gaan en wij pas om 10:35. Wel stonden we dus al rond 9:50 in het startvak en toen was het dus echt al super druk. We wilden ver naar voren gaan staan. We stonden namelijk in het laatste startvak omdat we per ongeluk een verkeerde eindtijd hadden opgegeven. Daarom wilden we redelijk vooraan starten omdat we dus te snel zouden lopen voor dit startvak. Rond 10:25 mochten we eindelijk wat naar voren lopen. Dat was fijn want de benen waren al redelijk stijf geworden ondertussen.. En om 10:35 ging het startschot voor ons startvak. Om 10:40 was ons avontuur begonnen!!Kilometer 1-5
De wedstrijd begon best wel lekker. Iedereen om ons heen rende wel langzamer dan wij dus het werd veel zigzaggen en mensen inhalen. Na 1,5 kilometer stond ons support al dus dat was heel leuk. De route leidde ons direct langs de dom van Berlijn en daarna renden we onder de Brandenburger Tor langs. Echt een super mooi gedeelte. Wel heb ik hier Annet laten gaan want het was echt super warm en anders ging ik het echt niet volhouden.

Kilometer 6-10
De route was nog steeds heel erg mooi maar ook heel erg warm. In dit stuk hebben we geen enkel stukje schaduw gehad en dat brak mij wel heel erg op. Ik kan niet zo goed in warm weer lopen en dat merkte ik hier dan ook heel erg. Ik heb mijn tempo laten varen. Het doel was veranderd: uitlopen en niet gaan wandelen!

Kilometer 11-15
Van dit stuk weet ik niet meer super veel. Ik had het zwaar en liep ik een soort trance. Ik wilde echt super graag wandelen maar dat mocht niet van mezelf. Ik ben dus blijven hardlopen en heb niet opgegeven. Ook zouden onze supporters weer bij de 14k staan dus daar heb ik echt naar uitgekeken. Maar helaas heb ik ze niet meer gezien.

Kilometer 16-20
Op dit stuk was er gelukkig al wat meer schaduw en dat was echt heel erg welkom. Ik genoot wel van de route maar het was echt nog steeds super zwaar. Hier kwamen we nog langs een paar mooie stukken en daardoor ging het nog wel snel voorbij. Vlak voor de laatste bocht richting de finish zag ik nog de mensen van atletiek. Dat gaf nog wel een laatste boost.

Kilometer 21 – en een beetje
Eindelijk zat het er bijna op. Ik wist allang dat ik mijn doel niet ging halen en dat vond ik nog steeds wel jammer. Toch was ik wel trots dat ik het hele parcours niet heb gewandeld.

Ik was wel een beetje teleurgesteld dat ik niet binnen de 2 uur heb gelopen maar het zat er gewoon niet in. Ik heb me erbij neergelegd en ben trots op mijn prestatie. Gelukkig maar!

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Berlijn Halve Marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *