Recap: 30 van Almere

Recap: 30 van Almere

Afgelopen zondag was het tijd voor mijn laatste lange duurloop. Mijn trainer had de 30 van Almere aangeraden. Dat is een wedstrijd die heel veel mensen gebruiken als voorbereiding voor de najaarsmarathon. Samen met mijn trainingsmaatje ging ik dus op naar Almere om deze ‘wedstrijd’ te lopen. Lees je mee?

Tijdens de 30 van Almere kan je uit verschillende afstanden kiezen. Wij besloten om voor de 30 kilometer te gaan. Deze hebben we ingestoken als een climaxloopje. Daarbij begonnen we 60 minuten met een pace van 6:00 en daarna zijn we elk kwartier gaan versnellen. Het laatste half uur liepen we met een pace van 5:00. Super leuk plan maar is het ook gelukt?

60 min pace 6:00
Dit is een heel raar begin van een wedstrijd. Normaal schiet ik er altijd vandoor en start ik redelijk (te) snel. Nu moest ik me inhouden en met een pace van 6:00 blijven lopen. Ik vond het best wel lekker en merkte dat ik echt enorm veel energie had. Tijdens dit stuk echt geen moment zwaar gehad en dat was natuurlijk ook niet de bedoeling. Goed gelukt dus. In Almere liepen we 3 rondjes van 10 kilometer. Na het eerste rondje mochten we dus versnellen.

15 min pace 5:50
Ik kwam er na de versnelling weer redelijk makkelijk in. Het is wel weer even zoeken naar het nieuwe tempo maar eigenlijk ging dat heel makkelijk. Ook dit tempo ging nog heel lekker en steady. Nog steeds niet zwaar.

15 min pace 5:40
Na 15 minuten mocht er weer een tandje bij en liepen we een kwariertje op het beoogde marathontempo. Ook dit ging heel lekker. Je hoeft er echt maar een klein tandje bij te zetten om 10 seconden sneller te lopen per kilometer. Ik had het nog steeds niet echt zwaar.

15 min pace 5:30
Ook deze versnelling ging weer heel erg lekker. Ondertussen waren we allemaal mensen aan het inhalen. Zij zakten in of liepen stabiel en wij waren natuurlijk aan het versnellen. Het ging zoooo lekker. Zat er zelfs over te denken om ook al mijn wedstrijden zo in te gaan delen.

15 min pace 5:20
Bij deze versnelling kreeg ik het iets zwaarder. Mijn hartslag werd wat hoger en ademhaling ook. Tijdens deze ronde gingen we ook ons laatste rondje in van het parcours. Dat was wel echt lekker. Nu werd het aftellen!

15 min pace 5:10
Deze versnelling werd echt zwaar en vroeg me af hoe ik ooit die volgende versnelling aan kon haha. Maar toch bleven mijn tempo’s goed en hield ik het vol. Misschien was het wel een mindfuck en kan ik het gewoon.

30 min pace 5:00
Oke het is tijd voor de laatste versnelling. Nu heb ik het echt zwaar en ben ik blij dat mijn trainingsmaatje af en toe wat bemoedigende woorden zegt. De tempo’s blijven goed en houden het zelfs onder de 5:00. Voordat ik het weet zie ik de finish en kan ik nog een beetje versnellen.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *