Oei, een lopersknie?

Oei, een lopersknie?

Ik kreeg ineens last van mijn knie tijdens mijn vorige duurloop. Ik liep toch nog even door want ik had niet direct door hoe erg het was. Ik was toen 85 minuten bezig en ik moest er 100. Ik dacht dat ik mijn duurloop wel even af kon maken. 

Maar toen ik op 90 minuten zat ben ik toch maar gestopt. Mijn knie werd steeds gevoeliger en op een gegeven moment kon ik bijna geen stap meer verzetten. Shit, ik baalde echt onwijs. De halve marathon is namelijk ook al bijna. Ik liep strompelend en gedesillusioneerd naar huis. Ik voelde me namelijk net zo sterk en goed getraind. Iedereen om me heen werd ziek, behalve ik. Ik was beter getraind dan ooit. En dan merk je toch dat je eigenlijk hartstikke kwetsbaar bent en dat je ‘zomaar’ een blessure kunt krijgen.

Na een rondje op Google kwam ik erachter dat ik een lopersknie had. Gelukkig trok de pijn wel redelijk snel terug en de dag erna kon ik alweer normaal wandelen zonder al te veel pijn te voelen. Toch maakte ik me meteen zorgen over de halve marathon want ik las wel op veel sites dat je een aantal weken rust moet nemen met deze blessure. Mijn trainer raadde aan om elke dag te foamrollen en lunges te doen om spieren te versterken.

Ook mocht ik gewoon hardlopen maar wel de omvang en intensiteit van mijn trainingen met 50% verlagen. Dit was niet zo’n probleem want ik zit toch in mijn taper. Afgelopen week heb ik dus maar een keer gelopen en opzich ging dit best goed en bijna pijnloos. De halve marathon ga ik dan ook gewoon proberen te lopen.

Aankomende week neem ik dus nog veel rust. Ik ga mijn 2 trainingen wel proberen, deze zijn toch vrij kort. En met de halve ga ik in ieder geval starten en het proberen. Heb niet voor niks zoveel getraind. Gelukkig is het in Utrecht dus als ik moet uitstappen dan weet ik wel altijd waar ik ben.

Heb jij weleens een blessure gehad?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *