Nieuwe liefde: trailruns

Nieuwe liefde: trailruns

Onlangs ben ik stiekem opnieuw verliefd geworden. En oude liefde roest niet dus hardlopen staat zeker nog wel op nummer 1. Maar ondertussen ben ik ook aan het flirten met trailruns. En eigenlijk vind ik dit ook wel heel erg leuk!

Yannick wilde al heel lang graag een trailrun lopen maar voor mij hoefde het allemaal niet zo nodig. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik het leuk zou vinden en het leek me vooral ook heel erg zwaar. Toch heeft ‘ie me overgehaald en schreven we ons in voor een trailrun op oudjaarsdag.

Om ons hier een beetje op voor te bereiden liepen we al eens een trailrun training bij Austerlitz. Dit was inderdaad zwaar maar het was ook echt heel erg leuk om eens te doen. Het tempo gaat naar beneden en het is wat meer gefocust op techniek (anders ga je op je gezicht). Daarnaast zijn trailruns vaak in een hele mooie omgeving. Veel mooier dan asfalt.

Ook de wedstrijd vond ik best wel leuk. Ik was daarvoor net ziek geweest dus zwaar was het zeker. Maar ik vind het best wel leuk om ergens hard voor te werken. Dus het is ook niet per se een nadeel dat het zwaar is. Dit maakt het juist interessant en ook wel leuker, vind ik.

Ook in Limburg vorig weekend deden we een trail. En richting het einde werd ik wel wat chagrijniger want alle hoogtemeters braken me wel een beetje op (sorry Yannick ;)). Maar achteraf merkte ik wel weer hoe leuk ik dit eigenlijk vind. En hoe ik ook kan genieten van de omgeving tijdens een trailrun.

Ik blijf dit dus zeker doen en wil me ook inschrijven voor meer trail wedstrijden!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *