How to: fulltime werken en sporten combineren?

How to: fulltime werken en sporten combineren?

Fulltime werken kost natuurlijk heel erg veel tijd. Maar dat betekent zeker niet dat je dan niet meer kunt sporten. Mensen zeggen altijd: daar moet je tijd voor maken. En daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

Wat bij mij een heel groot voordeel was, was dat ik al regelmatig sportte voordat ik ging werken. Daardoor zit het al in je routine en is het een stuk makkelijker vol te houden. Hieronder lees je nog een aantal tips om het vol te houden. Het is natuurlijk zonde als je maar het een of het ander kunt doen.

– Van te voren dus alvast een routine opbouwen. Kies bijvoorbeeld alvast 3 dagen waarop je standaard gaat hardlopen. Dat maakt het makkelijker om het vol te houden omdat je gewoon die afspraak met jezelf maakt.
– Zet de trainingen in je agenda. Ook hierbij heb je al een afspraak met jezelf gemaakt en dat is lastiger om af te zeggen.
– Spreek met iemand af om samen te gaan sporten. Hierdoor zit je er ook een soort van aan vast en heb je echt een stok achter de deur.
– Probeer de dag van te voren alvast voor 2 dagen te koken. Zo ben je sneller klaar met eten maken en eten en daardoor houd je meer tijd over voor het sporten.
– Vertel op werk dat je gaat sporten. De dag erna gaan ze vast vragen hoe het ging en dan wil je niet zeggen dat je niet geweest bent.
– Wees niet te streng voor jezelf. Als het een keer echt niet gaat omdat je helemaal kapot bent van je werkdag is het niet erg. Je kunt het altijd verplaatsen.

Het is echt even wennen om het sporten en werken te combineren maar uiteindelijk zit het in je ritme. Dan gaat het gewoon weer vanzelf en kost het geen extra moeite meer.

Hoe combineer jij werk en sport?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *