Hoge Veluwe Loop – recap

Hoge Veluwe Loop – recap

De Hoge Veluwe Loop is voor mij altijd een speciale wedstrijd. Dit was namelijk mijn allereerste wedstrijd ooit en ik heb deze nu al 3 keer gelopen. Het blijft een mooi parcours en een super mooie omgeving in te lopen. 

Ik was bij deze Hoge Veluwe Loop heel erg benieuwd wat erin zou zitten. Yannick en ik gingen deze wedstrijd samen doen en we gingen voor de 5 kilometer. De 10 kilometer was namelijk qua opbouwen iets te snel na de Damloop by Night. En dit gaf ons ook de kans om ons PR hierop een beetje aan te scherpen.

Ik heb hier een heel scherp doel voor mezelf gesteld. Mijn PR op de 5 kilometer was namelijk 27:45 en ik wilde hier onder de 26 minuten duiken. Ik wist wel dat ik dit kon omdat ik in trainingen al vaker dit tempo had gelopen, ik had alleen nog nooit 5 kilometer op dit tempo gelopen.

Kilometer 1
Oei we lopen iets te hard. Maar net zoals bij de Damloop is het heel erg druk en moeten we af en toe versnellen om een plekje in de menigte te vinden. Na 200 meter is dit aardig gelukt en kunnen we ons eigen tempo gaan lopen. Uiteindelijk klokken we deze kilometer iets langzamer dan zou moeten als ik mijn doel wil halen. (pace 5:14)

Kilometer 2
We gaan dus versnellen ook al voelt het alsof we al heel hard gaan. Maar deze wedstrijd zet ik in op alles of niets en dat is goed te merken. Ik ga nu al stuk en ik krijg ook onwijze steek. Rustig blijven ademen maar ik wil geen gas terug nemen dus dat doe ik ook niet. (pace 5:10)

Kilometer 3
Gelukkig gaat de steek weg maar ik heb het nog steeds zwaar. Dit komt omdat we onbewust blijven versnellen en we liggen heel goed op koers om ons doel te behalen voor deze wedstrijd, dat geeft veel moed en daardoor kan ik doorgaan. (pace 5:06)

Kilometer 4
Gelukkig zijn we al ruim over de helft. Vooral mentaal is het zwaar omdat ik steeds denk dat ik dit nooit ga halen maar mijn benen rennen vanzelf en ze gaan gewoon door. Ik kan dit dus wel alleen ik moet er zelf nog wel even in gaan geloven. (pace 5:06)

Hoge Veluwe Loop

Kilometer 5
De laatste kilometer! Nu is het nog maar iets meer dan 5 minuten. Ik ga het gewoon halen. En met dat in mijn achterhoofd kan ik nog net een klein beetje versnellen voor een knallend einde. Aan het einde denkt een meisje nog dat ze me in kan halen maar ook dit laat ik niet meer gebeuren. Ik zet een eindsprint in en vlieg over de finish in 26:32. En toch heb ik mijn doel gehaald want het parcours was 5,2 km. De 5 kilometer liep ik in 25:40. (pace 5:03)

Je kunt wel zeggen dat de Hoge Veluwe Loop me weer niet in de steek heeft gelaten! Volgend jaar kom ik dan ook zeker weer terug.

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Hoge Veluwe Loop – recap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *