Hardlooptag

Hardlooptag

Het leek me wel weer eens leuk om een hardlooptag in te vullen. Deze hardlooptag gaat natuurlijk, hoe kan het ook anders, helemaal speciaal over hardlopen en ik kwam hem ergens online tegen. Lees je mee?

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?
Ergens in 2014 besloot ik om samen met een vriendin de lessen van Evy te volgen. Dit verwaterde al snel. Later pakte ik het weer op en toen schreef ik me ook direct in voor een wedstrijd. Dit ging best wel goed en dit hield ik ook wel lang vol. Maar toen ging ik bij Mise en Place aan de slag en toen kreeg ik het super druk en had ik geen zin meer en toen liet ik het weer verwateren. Nu sinds juni 2016 ben ik weer heel erg serieus bezig. Ook toen was mijn idee om me in te schrijven voor een wedstrijd en dit werkte ook deze keer weer. Heel fijn!

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Trainingen niet goed inplannen en er geen tijd voor vrij maken. Hierdoor heb ik het dus ook weer een paar keer laten verslonzen terwijl dat natuurlijk heel erg zonde is. Dan moet je weer vanaf 0 af aan beginnen..

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Ja in maart kreeg ik een irritatie aan mijn buitenste knieband. Maar ik denk dat jullie dat allemaal wel weten. Deze blessure is nu gelukkig wel zo goed als weg!

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?
Ik draag nu het liefst mijn Adidas Pure Boost X. Deze zitten het lekkerste en hier kan ik eigenlijk alle afstanden op lopen. Mijn LunarTempo 2 zijn ook nog steeds favoriet! Ik heb geen aan- of afraders. Dit verschilt natuurlijk per persoon en schoenen kun je het beste laten aanmeten in de winkel.

Wat is jouw sportoutfit?
Ik loop het liefst in een short en een hempje. Dit zit lekker en het is ook lekker luchtig. Maar als dit niet kan dan draag ik liever een shirt met lange mouwen dan bijvoorbeeld een jasje of zo.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Dit verschilt heel erg in welke mood ik ben. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends te gaan en zo even lekker rustig wakker te worden. Maar soms ga ik ook ’s avonds en dan is het weer een fijne manier om de dag door te nemen.

Wat staat er nog op je wishlisht?
De Marathon van Londen! En schoenen heb je natuurlijk nooit genoeg ;).

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?
Wielrenners vind ik meestal heel vervelend, die denken dat zij alleen recht hebben op het fietspad. Of mensen die de hele stoep bezet houden. Ik vind het wel altijd leuk om andere sportende mensen tegen te komen!

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Ik heb een Garmin Forerunner horloge waarmee ik mijn runs track. Daarnaast gebruik ik ook mijn Nike app want hier heb ik al mijn runs vanaf het begin af aan in opgeslagen. Dit vind ik dus leuk om te bewaren. En ik gebruik Strava omdat hier veel leuke kleine extraatjes aanzitten als je een pro versie hebt.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *