Hardlooptag

Hardlooptag

Ik zag deze hardlooptag op de blog van Annemerel en het leek me wel leuk om deze eens in te vullen. Ze heeft deze namelijk speciaal gemaakt voor hardlopers en daar schaar ik mezelf wel onder haha. Lees je mee?

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Eigenlijk ben ik natuurlijk 3 jaar geleden echt begonnen met hardlopen. Het ging toen best lekker en ik had toen ook een aantal wedstrijden gelopen. Maar toen kreeg ik een drukke baan en stopte ik met hardlopen. Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik weer opnieuw begonnen met hardlopen en sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt!

Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Ik ben in eerste instantie begonnen om wat fitter te worden. Ik wilde eigenlijk wat slanker worden en daarom begon ik met hardlopen. Nou ja dit gebeurde wel maar dat kwam ook omdat ik mijn voeding aanpaste. Op dit moment loop ik omdat ik het gewoon heel erg leuk vind en er echt van geniet. Ook natuurlijk omdat ik in training ben voor bepaalde wedstrijden.

Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Op de middelbare school vond ik de sportlessen altijd heel erg leuk maar ik was toen wel meer van de groepssporten. Ik zat ook op volleybal en dat deed ik altijd met veel plezier. Ik vond de rondjes hardlopen hierbij wel het minste en kon hier niet echt van genieten. Ik stopte met volleybal omdat mijn team niet meer heel leuk was. Ook werd ik toen steeds minder sportief. Maar toen ik het hardlopen eenmaal ontdekt had begon ik het wel steeds leuker te vinden.

Loop je het liefste alleen of samen?
Dit verschilt een beetje. De ene keer vind ik het heerlijk om samen met Yannick te lopen en de andere keer loop ik het liefst alleen. Meestal vind ik het wel het leukste om samen te lopen. Dat is wel gezellig en meestal nemen we de dag dan even door.

Wat is je favoriete hardloopschoen?
Ik heb een favoriet paar en dat is de LunarEpic Flyknit 2. Deze draag ik nu bijna elke training en ik merk dat ik vooral de lange afstanden hier erg goed op kan lopen. Daarnaast zijn mijn LunarTempo 2 ook nog steeds favoriet. Dit zijn vooral mijn snelle schoenen. Beide zijn van Nike trouwens!

Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Ik denk dat mijn meest gaafste rondjes toch deze zomer in Valencia waren. Het was mega warm en toch gingen de trainingen voor de halve marathon gewoon door. Ook koste het hier helemaal geen moeite om naar buiten te gaan voor een rondje gek genoeg. In Valencia hebben ze echt een hele mooie groenstrook door de hele stad aangelegd speciaal voor hardlopers en wielrenners. Dit was dus een hele mooie locatie en daarnaast ook dus wel echt afzien door het weer. Dat maakte het wel heel erg speciaal!

Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Ja ondertussen al wel een aantal! Mijn eerste wedstrijd was de 5K tijdens de Hoge Veluwe Loop. Dit was echt helemaal aan het begin van mijn ‘hardloop carrière’. Ik wilde toen onwijs graag onder de 30 minuten lopen maar dat lukte toen helaas niet. Toch heb ik wel genoten van deze wedstrijd.

Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Ja ik fiets bijna elke dag naar mijn werk (20 km) en daarnaast sta ik 1 tot 2 keer per week in de sportschool voor krachttraining. Ik probeer ik zo nu en dan te zwemmen.

Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
19,64 kilometer in training voor de halve marathon van Amsterdam.

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Op dit moment is dat de halve marathon van Amsterdam! En dan het liefst onder de 2 uur.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *