Halve Marathon update 1

Halve Marathon update 1

Mijn wekelijkse updates hebben weer een nieuwe naam gekregen. Ik ben namelijk weer begonnen met trainen voor een halve marathon. Welke en hoe ik dit allemaal ga aanpakken lees je binnenkort. Maar hoe afgelopen trainingsweek ging dat lees je allemaal in dit verslag.

Maandag 18 december
Op maandag stond ik buiten voor een klein rondje. Ik ging voor 3,4K zodat mijn aantal kilometers in deze maand weer op een mooi even aantal zou komen. Het ging op zich best goed maar ik voelde wel dat ik zaterdag én zondag al gelopen had. Mijn benen waren dus wel nogal zwaar. Gelukkig was het maar een klein rondje en was het zo voorbij.

Woensdag 20 december
Op woensdag stond ik weer lekker op de baan. Mijn horloge deed het tijdens het inlopen niet en dat zorgde voor wat irritaties. Maar toen ik hem weer opnieuw had opgestart pakte hij hem gelukkig wel. We lopen altijd om de baan in, dus gewoon over straat, en dit is altijd ongeveer 2 kilometer. Daarna krijgen we oefeningen (warming-up en kracht) en doen we wat loopscholing. Daarna stond er 3 keer 800 en 1000 meter op het programma. Halverwege besloot ik om wat langzamer te lopen want het lukte me niet om de snelheid vast te houden. Ik merkte goed dat ik (te)veel heb getraind de laatste tijd. Maar wat langzamer lukte het wel dus kon ik de training afmaken.

Vrijdag 22 december
Op vrijdag zou ik samen met Yannick naar de sportschool gaan. Eerst gingen we nog even de stad in naar koopavond en toen hadden we eigenlijk geen zin meer. Maar we waren er al dichtbij en we hadden onze sportkleding al aan dus gingen we alsnog. Dit was wel heel fijn, toch gaan als je geen zin hebt. We hebben weer gewoon 8 oefeningen gedaan en ik voelde me daarna echt super voldaan. En omdat we al zo laat waren, was het al heel erg rustig. Prima workout dus!

Zaterdag 23 december
Voor de zaterdag had ik eens een ander idee bedacht voor het hardlopen. We hebben nu een auto en daarmee kunnen we dus ook naar andere plekken om andere routes te lopen. We reden naar de Utrechtse heuvelrug om daar een soort trailroute te lopen. Het was best zwaar en soms even kijken waar je de voeten neer zet. Maar ik vond het wel leuk en voor herhaling vatbaar!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *