Fysio update #1

Fysio update #1

Zoals je misschien al wel eens op de blog gelezen had heb ik al enige tijd last van mijn lies/heup. Eerst leek het net alsof het vanzelf ook weer weg zou gaan maar dit bleek toch niet het geval. Bij de John Cruyff Foundationrun was het echt super erg geworden en toen besloot ik om (eindelijk) een afspraak te maken bij de fysio. 

Bij de fysio bleek er gelukkig niet super veel aan de hand te zijn. Natuurlijk zat er wel wat maar ik kon wel gewoon hardlopen en dat is al super fijn. Ik heb een kleine irritatie in mijn rechterheup en dit heeft ze losgemaakt. Dit deed ze door aan mijn been te trekken en ermee te bewegen. Dit deed gelukkig helemaal geen pijn en hier heb ik erna ook geen last gehad gelukkig. Waarschijnlijk was dit ook de aanleiding voor de rest van mijn klachten. Ik heb namelijk veel last van mijn lies. En dat komt dus waarschijnlijk vanuit mijn heupgewricht en vanuit een irritatie van de rectus. Dit is een spier in je bovenbeen.

Om dit op te lossen moet ik nog een aantal keer terugkomen. Tijdens deze behandeling gaat ze dus mijn heup weer losmaken. Ook moet ik elke dag mijn bovenbeen stretchen en de spier foamrollen. Ik heb dit nu een aantal weken gedaan (2) en ik merk echt al super veel verschil. Ik heb er al bijna geen last meer van dus ik hoop ook dat mijn behandelingen bijna klaar zijn! Ook hoop ik dat ik snel weer naar de baantraining mag. Dit mocht niet omdat er veel oefeningen met kniehef gedaan worden en dit kan ik nu niet en ook de interval is niet slim. Maar ik mis het wel echt dus ik hoop dat ik er snel weer heen mag!

Ik houd jullie op de hoogte.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *