Fastturtle trainingen 2

Fastturtle trainingen 2

Deze week had ik echt enorm last van een hardloop dipje. En eigenlijk hoefde ik deze week van mezelf ook niet zoveel hard te lopen. Toch deed ik nog wel wat en heb ik nog wel getraind. Lees je mee?

Maandag
Op maandag ben ik naar de fysio gegaan omdat ik al langere tijd last had van mijn heup en lies aan de linkerkant. Nu de halve marathon en alles voorbij was vond ik het wel tijd om er eens naar te laten kijken. Heel waarschijnlijk zit er een spiertje in mijn heup helemaal vast. In mijn lies heb ik een licht geïrriteerde pees en slijmbeurs. Dat zorgt ervoor dat ik dus klachten heb. Ik doe nu voor het hardlopen oefeningen en erna ook. Dut helpt erg goed. En Yannick (doet opleiding tot fysio) die masseert de spier in mijn heup regelmatig. Dit zorgt ervoor dat ik veel minder klachten heb.

Zondag
Ik liep alleen op zondag. Zoals je al hebt kunnen lezen had ik dus echt een dipje. Dat kwam omdat de halve marathon heel slecht gegaan is en het kwam ook door de blessure. Het is niet fijn om te gaan rennen als je al van te voren weet dat je waarschijnlijk pijn krijgt. Op zondag had ik eigenlijk wel weer zin om te gaan dus kleedde ik me snel om. Ik wilde 30 minuten lopen op duurloop tempo. Dat is een pace van 6:30-6:15. Dit is lekker rustig en dat moet eigenlijk geen moeite kosten.

Ik begon met het losmaken van de heup en toen ging ik lekker van start. Het ging goed en ik zat er al snel lekker in. Na een kwartiertje wel even langs huis want ik moest echt naar het toilet. Daarna snel het rondje vervolgd en ik kwam er direct weer lekker in. Dit was een goed rondje en hopelijk zorgt het ervoor dat ik uit mijn dip kom! Ook had ik bijna geen last van mijn blessure.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *