Fastturtle to Amsterdam 7

Fastturtle to Amsterdam 7

Mijn eerste volledige sportweek voor Amsterdam vanuit mijn nieuwe huis. Het verhuizen en klussen zat erop dus wat dat betreft dat ik wel wat meer tijd ervoor. Maar ik had het verder wel ongelooflijk druk deze week. Hoe het allemaal is gegaan lees je hier! 

Maandag
Vorige week had ik mijn tempoloop verzet naar de zondag in plaats van de zaterdag. En op maandag stond er direct alweer een training op het programma. 45 minuten in een steady tempo. Ik merkte vanaf het begin eigenlijk al dat ik het redelijk zwaar had. Ik zat erg hoog in mijn ademhaling en in mijn hartslag en het was helemaal niet fijn. Ik ben na 30 minuten dan ook gestopt omdat ik gewoon echt niet meer kon. Dat heb ik eigenlijk bijna nooit, alleen tijdens een wedstrijd, dus dit was wel stom. Maar ja niet alle trainingen kunnen super goed gaan natuurlijk.

Woensdag
Op woensdag was het weer tijd voor de baantraining. Het is nu een iets grotere onderneming want we moeten 40 minuten heen en 40 minuten terug fietsen. Maar het is wel een best fijne route dus dat scheelt. En hopelijk komt er in de toekomst een auto waardoor het nog wat beter te doen is. Maar eenmaal bij de baantraining deden we weer wat krachtoefeningen en daarna nog wat loopscholing. Toen was het tijd voor de kern: 6 keer 800 meter met 200 meter rust tussendoor. De 800 meters moesten op 10K snelheid. Ik wil graag richting de 10K rond de 50 minuten dus ik liep de 800 meters in 4 minuten. Na de training moesten we nog 3 keer een 100 meter sprint doen. Dit was echt lekker, even helemaal kapot gaan! Geslaagde training.

Zaterdag
Op zaterdag stond er weer een duurloop op het programma. 2 keer 50 minuten met 5 minuten wandelen tussendoor. Yannick wist een leuke route omdat hij weleens vanuit Utrecht naar Nieuwegein moest fietsen voor school. Deze route hebben we gelopen. De eerste 50 minuten gingen echt super goed. Ik had vleugels en het vloog voorbij. De tweede keer 50 minuten ging het iets minder goed en had ik het best wel zwaar. Maar ik heb het gedaan en ik was heel blij toen het voorbij was. Yannick en ik strompelde haast naar huis haha. Maar wel 15,36KM in de pocket! De trainingen worden steeds langer. Heel erg fijn.

Zondag
Op zondag ging ik samen met Yannick een nieuwe sportschool uitproberen. We moesten natuurlijk een nieuwe zoeken in de buurt van ons nieuwe huis. Ik had er een gevonden waar je een abonnement af kon sluiten en dan mag je ook onbeperkt zwemmen. Dit sprak ons wel aan dus deze sportschool hebben we getest. We hebben wat bovenlichaam oefeningen gedaan en afgesloten met een planksessie. De sportschool bevalt erg goed. Hij is lekker groot en alles is aanwezig. Aan het einde hebben we nog 20 baantjes gezwommen. Echt heerlijk was dat! Hier gaan we ons dan ook inschrijven.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *