Fastturtle to Amsterdam 13

Fastturtle to Amsterdam 13

Deze week was er eentje waarin er hersteld moest worden van de Damloop. Maar daarnaast gingen de trainingen voor Amsterdam ook gewoon verder natuurlijk. Lees je mee hoe dit allemaal gegaan is?

Dinsdag
Op dinsdag stond ik alweer buiten voor een rondje. Er stond een rustig rondje van 40 minuten op het programma. Aan het begin voelden mijn benen wel wat stijf maar dat is wel logisch want de Damloop was zondag. Maar het ging op zich prima en toen ik eenmaal bezig was ging de stijfheid ook aardig snel weg. Uiteindelijk liep ik 6,36 kilometer. Helemaal niet verkeerd!

Donderdag
Op donderdag stond ik weer op de baan samen met Yannick. Onze normale trainer was er niet dus we kregen training van iemand anders. Weer wat andere soorten loopscholing gehad. Is ook weleens leuk. Daarna was het tijd voor de kern. Het was een wat ingewikkelde training. We liepen namelijk een pyramide interval van: 400 – 800 -1000 -1600 -1000 – 800 – 400 en ook per afstand was de snelheid verschillend. De 400’tjes mochten snel en hoe meer de afstand opliep, zoveel liep de snelheid af. Als je het nog begrijpt. Het ging heel erg goed en ik vond het een fijne training. Na nog 2 rondjes uitlopen kwamen we uit op 9 kilometer. Helemaal niks te klagen!

Vrijdag
Op vrijdag ging ik samen met Yannick naar de sportschool. Ik merkte thuis al dat ik heel erg moe was en helaas merkte ik dit tijdens de training ook. Direct bij oefening 1 merkte ik dat mijn spieren leeg waren en dat dit niks ging worden. Ik was dus weer snel thuis.

Zaterdag
Op zaterdag mocht ik weer lekker een stukje hardlopen. In de middag vierden we eerst de verjaardag van mijn vader en daarom gingen we pas ’s avonds hardlopen. Vlak voordat het donker werd stonden we buiten voor een rondje van 30 minuten op een easy pace. Het ging conditioneel heel erg goed en ik had ook helemaal nergens pijntjes. Alleen mijn buik speelde weer heel erg op en dat was wel vervelend. Ik kon het rondje wel afmaken dus uiteindelijk maakte het niet zoveel uit maar het deed wel pijn.

Zondag
Op zondag stond er 60 minuten op een steady tempo op het programma. Ik ging samen met Yannick voor de lunch, vind ik altijd een fijne tijd om te gaan. Dan heb je verder de hele dag ‘vrij’. Het lopen ging best wel goed. Ik kon steeds iets sneller lopen en mijn benen voelden goed en conditioneel ging het ook goed. Yannick wilde graag na 30 minuten stoppen en na 25 minuten kreeg ik ook weer buikpijn. Ook voelde ik mijn lies heel vaag en toen besloot ik ook om na 30 minuten te stoppen. Het einde van een goede trainingsweek!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *