Fastturtle to Amsterdam 10

Fastturtle to Amsterdam 10

Week 10 was een hele goede in aanloop naar Amsterdam! Ik liep weer 3 keer hard waaronder een lange duurloop. Daarnaast stond ik ook 2 keer in de sportschool en lag ik een keer in het zwembad. Lees je mee?

Dinsdag
Vandaag ging ik direct uit werk naar buiten voor 45 minuten Fartlek. Bij deze methode loop je eerst ongeveer 10 minuten in en daarna doe je telkens een korte versnelling. Je rent bijvoorbeeld iets harder naar de volgende lantaarnpaal en daarna loop je weer in een langzamer tempo naar een ander punt en zo door. Maar ik merkte al snel dat het eigenlijk heel erg warm was buiten. Ik stopte dus al snel met de Fartlek en rende de 45 minuten op een normaal tempo uit. Uiteindelijk liep ik 7,3K. Het ging echt niet vanzelf vandaag. Mijn benen waren zwaar en ik had last van de temperaturen. Maar ik was extra blij toen ik klaar was!

Woensdag
Hoe warm het gisteren was, zo slecht was het weer vandaag. Toch ging ik samen met Yannick naar de baantraining. Het leek alsof het droog bleef maar toen kregen we tijdens de training toch een enorme plensbui over ons heen haha. Maar we liepen lekker door. We begonnen zoals altijd met wat krachtoefeningen. Daarna stond er weer wat loopscholing op het programma en toen was het tijd voor de kern. We liepen 7 keer 1000 meter met 200 meter rust. De eerste 1000 meter op 10K tempo, dan 5 keer op 21,1K tempo en de laatste weer op 10K tempo. Het ging echt best lekker ondanks dat ik de dag ervoor al had gerend en ondanks de regen. Met in en uitlopen erbij liep ik uiteindelijk 10K vandaag! Super trots.

Donderdag
Op donderdag hadden we een afspraak met een fitcoach in de sportschool om 20:15. We besloten om ervoor alvast te trainen. We hebben borst, armen en rug weer goed getraind en buik kwam ook weer aan bod. Daarna hadden we dus de afspraak met de fitcoach maar daar lees je woensdag meer over!

Zaterdag
Op zaterdag stond ik alweer vroeg naast mijn bed. Dit kwam omdat ik weer eens een lange duurloop ging lopen. Normaal loopt Yannick altijd sneller dan ik maar hij heeft wat pijntjes hier en daar. Vandaag liepen we dan ook gezellig samen. We liepen op zaterdag de langste duurloop van ons trainingsprogramma: 2 keer 60 minuten met 10 minuten wandelen tussendoor. Het ging best wel goed! Ik had mijn ademhaling goed onder controle en ik had eigenlijk heel lang nergens last van. In het laatste kwartiertje had ik wel veel last van mijn benen maar dat kwam denk ik vooral door de vermoeidheid. Aan het einde had ik wel een pijnlijke lies dus daar moet ik even goed op letten maar verder ging het eigenlijk erg goed!

Zondag
Op zondag stond ik voor de tweede keer deze week in de sportschool. Ik volg nu dus een schema die ik van een trainer heb gekregen van de sportschool. Zij heeft er rekening mee gehouden dat elke spiergroep aan bod komt, alleen de benen iets minder. Dit wilde ik ook omdat ik mijn benen al wel genoeg train. Na een uurtje lekker trainen heb ik nog even 10 baantjes gezwommen in het zwembad bij de sportschool. Een lekkere afsluiting van de training!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *