Fastturtle Road to Utrecht #9

Fastturtle Road to Utrecht #9

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben deze week maar twee keer naar de sportschool geweest in mijn training voor Utrecht. Heel last minute had ik gepland dat ik het hele weekend op mijn nichtje ging passen. Daardoor kon ik maar twee keer naar de sportschool en ook maar twee keer hardlopen. Ze is pas 1 dus dan kun je natuurlijk niet zomaar weg. Ach met zulke dingen moet dat kunnen. 

Dinsdag
Op dinsdag ben ik vaak een uurtje eerder klaar met werken (love ATV!) en dan is het dus tijd voor een dubbele training. Eerst even uitleven in de sportschool en daarna nog even buitenspelen. Ook deze dinsdag was dit weer het geval. In de sportschool ging het heerlijk ook al zijn die dropsets nog niet mijn grootste vriend haha. Ik merk wel dat ze hun werk doen want ik word echt een stuk sterker. En altijd ben ik weer blij als ik de dag erna wakker word zonder spierpijn haha.

Er stond een redelijk snelle training op het programma: 10 min inlopen 8 x 1 min versnellen en 5 min uitlopen. Tussendoor mocht ik dan telkens 1 minuut wandelen. Eerst ging het super makkelijk dus besloot ik om 30 seconden te wandelen. Ik kreeg het steeds zwaarder dus op een gegeven moment ging ik wel 1 minuut wandelen. Aan het einde kreeg ik weer onwijs veel last van mijn buik. Die 5 min uitlopen werden er dan ook 3 omdat ik toen thuis was en echt niet meer door kon. Ik heb daar de laatste tijd steeds vaker last van, heel vervelend..

Donderdag
Op donderdag was het legday. Er ging ook een vriend mee sporten dus we waren met zijn drieën vandaag. Het was weer een prima training en ik merk dat mijn benen steeds meer kunnen hebben. Ook doe ik nu een oefening waarbij ik mijn hamstrings excentrisch train en daardoor word mijn spierblessure ook steeds minder. Dat is natuurlijk hartstikke fijn!

Zondag
Vandaag was het tijd voor de 15k duurloop. We gingen pas ’s avonds want overdag waren we nog aan het oppassen. Ik kreeg al direct steken in mijn buik en deze gingen niet meer weg. Na 3,1k moest ik helaas stoppen want het ging echt niet meer. Super vervelend dat ik hier vaker last van heb.

A.s. week stond er een herstelloop op de planning in plaats van een duurloop. Deze heb ik vervangen door de duurloop zodat ik alsnog alle duurlopen loop en zo aan mijn kilometers kom voor Utrecht.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *