Fastturtle Road to Utrecht #5

Fastturtle Road to Utrecht #5

De laatste week voor kerst is natuurlijk geen uitzondering. Ook deze week stonden er weer 3 sportschool trainingen en hardlooptrainingen op het programma. Alles om zo fit mogelijk aan de start van Utrecht te verschijnen.

Maandag
Training 1 van deze week vond meteen op maandag plaats. Zondag stond ik ook al in de sportschool en dit was precies dezelfde training als vandaag. Misschien niet heel handig maar deze week kwam het even niet anders uit. De training ging wel heel lekker en dat is natuurlijk waar het om gaat. Ook stond dinsdag volledig in het teken van rust. Die dag ging ik namelijk naar de sauna.

Woensdag
Vandaag stond er een benchmark op het programma. Dit houdt bij mij in dat ik 7 minuten warm loop op een medium tempo. Dat was nu ongeveer 5:30 minuten per kilometer. Daarna versnel je 3 minuten. Ik zorg hierbij dat ik 3 minuten onder de 5:00 min per kilometer loop. Daarna loop je nog 5 minuten uit. Hierbij liep ik ongeveer 5:20 min per kilometer. Door nog hard te lopen na de versnelling leren je benen goed om te gaan met verzuring. Daardoor is dit een goede training om zo nu en dan erbij te doen.

Donderdag
Vandaag had ik de hele dag vrij dus ging ik lekker in de middag sporten. Dan is het vaak lekker rustig in de sportschool. Als ik ga werken kan dit niet meer dus ik geniet er nu maar extra van. De training ging lekker en de chin ups gaan ook steeds makkelijker. Dit is wel leuk om te merken.

Vrijdag
Vandaag was zo’n run dat het eigenlijk vanaf stap 1 al niet zo goed ging. Mijn conditie leek wel verdwenen en ik had ook een beetje spierpijn in mijn hamstring. Het bleef de hele run redelijk zwaar. Maar de zware runs zijn wel altijd de runs waar je het meeste van leert.

Zaterdag
Vlak voordat ik naar de ouders en de schoonouders zou gaan om kerst te vieren was het tijd voor de laatste sportschooltraining van de week. De avond van te voren had ik iets teveel wijntjes op maar dat is geen excuus. Ik stond er dus gewoon en heb netjes de training afgemaakt. Wel met iets meer moeite dan normaal maar dit gaf ook een extra voldaan gevoel.

Zondag
Tijdens kerst toch nog een duurloop. Zondagmiddag was het zover: 13,5k door de Limburgse heuvels. Naast dat waaide het ook onwijs hard. Ook heb ik stiekem al een tijdje een pijntje in mijn hamstring en deze was er nu ook. En het laatste ding om te klagen waren de powershot snoepjes: onwijze buikpijn. Toch doorgezet en mijn langzaamste duurloop ooit gelopen. Ach ik was mega blij dat ik het gedaan had en dat het erop zat. Met een trots gevoel deze run afgesloten!

Hoe was jullie week?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *