Fastturtle Road to Utrecht #4

Fastturtle Road to Utrecht #4

Misschien hadden jullie het wel gemerkt maar vorige week had ik maar 2 hardlooptrainingen voor Utrecht gedaan in plaats van 3. Deze week wilde ik hem graag inhalen. Dit betekent dus 4 keer hardlopen en 3 keer sportschool. Of dit me gelukt is lees je hier.

Maandag
De week meteen goed beginnen met een workout is natuurlijk heerlijk. Ook deze week lukte het weer. Vroeg in de middag stond ik alweer in de sportschool voor de eerste Utrecht training van de week. Op de foto zie je mijn oude hardloopschoenen. Deze krijgen nu een tweede leven want ik draag ze nu altijd in de sportschool. Die handschoentjes die je ziet die ga ik deze week testen in de sportschool. Ik merk dat ik af en toe wat grip mis dus ik ben benieuwd of dit werkt.

Dinsdag
Vandaag was het tijd voor de training die ik eigenlijk vorige week zondag zou doen. Die dag ging ik in plaats van hardlopen oppassen op mijn neefje van 2 weken oud. Goed excuus om de training te verplaatsen. Ik zat er de hele dag een beetje tegenaan te hikken maar rond 15:45 moest ik wel gaan want anders was het alweer donker. Ik had het best wel zwaar de hele training, ook doordat mijn tempo best hoog was maar verlangzamen lukte niet. Ik wilde eigenlijk stoppen na 5K maar toch volgemaakt. Dat gaf echt een goed gevoel!

Donderdag
Donderdag stond er een interval op de planning. 1 kilometer inlopen en daarna 10 keer 400 meter versnellen. Tussendoor liep ik telkens 100 meter. Ik vind deze trainingen altijd heel erg leuk omdat je echt even helemaal los kan gaan qua tempo. Na deze training was ik dan ook helemaal kapot maar wel voldaan.

Ondanks dat ik kapot was van de interval was het ook nog tijd voor een training in de sportschool vandaag. Deze training ging ook best lekker. Ik moet alleen altijd chin ups doen hierbij en die vind ik nog wel heel erg lastig. Maar het is wel leuk om te merken dat het elke week beter gaat.

Zaterdag
Vandaag stond de langste duurloop sinds dit schema op het programma. We waren bij mijn ouders dus dan lopen we vaak door het bos. Dit maakt de training natuurlijk extra zwaar maar het is juist wel leuk om eens in een hele andere omgeving te lopen. Ook een nieuwe route is wel eens leuk. Ik had wel vanaf het begin kramp in mijn kuiten, maar dit ging na 5 kilometer gelukkig weg. Ik denk dat dit aan mijn nieuwe schoenen ligt dus ik ga dit even in de gaten houden.

Zondag
De laatste training in de sportschool op de laatste dag van de week. Ik voelde de training van zaterdag nog wel in mijn benen maar het ging wel heel erg lekker. Ik merk dat de deadlift steeds makkelijker gaat en dat is ook fijn om te merken. Het was ook heerlijk rustig in de sportschool. Misschien ga ik wel vaker op zondag.

Hoe was jullie week?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *