Fastturtle Road to Utrecht #3

Fastturtle Road to Utrecht #3

Week 3 van de training voor Utrecht alweer, de tijd gaat echt onwijs snel. Dit was eigenlijk een herstelweekje want je kan natuurlijk niet elke week maar blijven opbouwen. Qua sportschool waren het precies dezelfde trainingen als vorige week.

Dinsdag
Vandaag was het tijd voor de eerste training in de sportschool van deze week. Het is de tweede week van het trainingsschema dus ik begin alweer een beetje aan de oefeningen te werken. De training ging best goed, het was alleen al super druk in de sportschool. Is iedereen alvast met zijn goede voornemens begonnen..?

Na de sportschool was het vandaag ook tijd voor een rondje lopen. Er stond een korte interval op het programma. Ik train eigenlijk altijd op afstand en nooit op tijd, behalve bij deze training. Dit is namelijk een benchmark waarbij je 7 minuten warmloopt dan versnel je 3 minuten (bijna sprint) en daarna loop je nog 5 minuten uit. Het in- en uitlopen is geen wandelen maar ook hardlopen. Ondanks dat dit maar 15 minuten is, is dit wel altijd super intensief.

Woensdag
Vandaag was het tijd voor de tweede training van de week. Normaal heb ik wel een rustdag tussen de trainingsdagen maar dat kwam deze week slecht uit. Ik ging namelijk op donderdag naar mijn ouders en pas op zondag weer naar huis. En bij mijn ouders zit mijn sportschool niet dus daarom moesten de trainingen in het begin van de week plaatsvinden. De training ging best lekker. Bij deze dag zitten alleen lunges en daar heb ik echt een hekel aan maar goed. Na de training vond ik het tijd voor een drankje zoals je op bovenstaande foto ziet.

Donderdag
Drie dagen op rij sporten werd het dus deze week. Gelukkig had ik weinig last van spierpijn dus ging deze training me ook goed af. Omdat er echt maar 10 mensen in de sportschool waren op donderdagochtend was de training ook zo klaar. Dit was wel fijn want ik moest al een uur eerder bij mijn ouders zijn dus het kwam goed uit dat de training allemaal wat sneller ging dan normaal.

Zaterdag
Zaterdag stond er een 6 kilometer tempoloopje op het programma. Ik wilde weer eens kijken hoe snel dit kon. Ik zette goed aan en ik kan je vertellen dat ik echt helemaal stuk ging. Ik liep 10 seconden boven mijn 5K PR dus dat zegt wel wat over mijn snelheid tijdens deze training. Het was echt een fijne run ook al ging ik echt kapot.

Liefs Jessica

PS. Normaal kwam er op maandag natuurlijk altijd een weekverslag online. Ik heb besloten om deze te skippen. Nu ik nog niet werk heb ik deze maand eigenlijk een soort vakantie en daardoor gebeurt er te weinig. De verslagen werden daarom nogal saai en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Misschien dat ik ze weer ga schrijven als ik weer wat meer te doen heb in een week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *