Fastturtle Road to Utrecht #15

Fastturtle Road to Utrecht #15

Ik moet bijna de naam van mijn blogposts veranderen want Utrecht is al bijna! Deze week kwam ik erachter dat mijn duurloop avontuur nog even doorgaat en ging ik wel weer naar de sportschool.

Maandag
Meteen op maandag was het tijd voor een training in de sportschool. De eerste sportschool training van de week is nu chestday en daarnaast worden de armen ook lekker getraind op deze dag. Ondanks dat de duurloop de dag ervoor was had ik lekker veel energie in de sportschool en ging de training heel erg goed. Ik merk wel dat mijn lichaam snel hersteld is van de duurloopjes en dat vind ik wel heel erg fijn om te merken. Ik word steeds sterker.

Dinsdag
Op dinsdag was het meteen tijd voor de tweede en laatste training in de sportschool van deze week. Ik doe nog steeds Personal Body Plan en de tweede training van de week is legday. Maar omdat ik mijn benen ook al hard train door middel van hardlopen vervang ik dan wat oefeningen voor core oefeningen. Want ik merk wel dat deze nog iets harder getraind mag worden. Ik moet eigenlijk 5 oefeningen voor benen doen maar dan doe ik er dus 2 of 3 en de rest vul ik op met planken en andere core oefeningen. Ik ging weer voldaan naar huis.

Zaterdag
Ik ging weer eens de deur uit voor een tempoloopje. Ik merkte meteen vanaf stap 1 dat het een zware zou worden. Ik kwam niet echt op het tempo wat ik wilde en toch had ik het echt super zwaar. Toen ik na 2 km klaar was bedacht ik me ook hoe dat kwam. Het was namelijk 15:30 en ik had alleen ontbeten. Beginnersfoutje..

Zondag
Ik dacht eigenlijk dat het vorige week tijd was voor de langste duurloop van het hele schema. Maar ik heb dus ook een schema van Hellas ontvangen. Daarin wordt dus deze week de langste duurloop gedaan. Ik dacht dus dat mijn lange duurloop avontuur erop zat maar deze week gingen we hier nog even mee door. Ik ging niet weer 18k lopen zoals vorige week maar ik ging eens voor 100 minuten. Eens op minuten trainen is toch anders dan op kilometers.

Het was mijn eerste duurloop zonder Yannick, hij was namelijk ziek. Daarom moest ik zelf de waterzak om deze keer haha. Het ging best goed maar het was een duurloop in Limburg (met veel heuvels dus). Ik moest dus echt twee keer heel even op adem komen. Ik wilde namelijk graag mijn snelheid onder de 6:00 min per kilometer houden. Dit is gelukt. Maar helemaal aan het einde kreeg ik last van mijn knie. Ik ben maar meteen gestopt met lopen. Ik wil geen blessures oplopen zo net voor de halve marathon…

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *