Fastturtle: Recap van september

Fastturtle: Recap van september

Net zoals ik geen recap van augustus had geschreven was september er ook bij ingeschoten. Hierbij dus ook deze recap nog. Dit was echt een hele lekkere hardloopmaand! Heerlijk weer en ik liep weer meer kilometers dan ooit. Daarnaast liep ik ook nog eens 3 hardloopwedstrijden! Lees je mee?

Ik was nog steeds lekker bezig met het schema wat ik van mijn trainer had gekregen. Hier en daar een paar kleine aanpassingen gedaan zodat mijn hardloopwedstrijden er wat beter in paste. Ik wilde deze maand namelijk 3 wedstrijden lopen dus het was hier en daar wat passen en meten. Wel merkte ik tijdens deze wedstrijden dat ik onwijs goed in vorm was en ik zette het ene na het andere PR. Super lekker! Ik zie echt dat ik sneller ben geworden en telkens een lagere hartslag heb tijdens mijn snellere rondjes. Een marathon onder de 4 uur begint dus wel echt te kriebelen, ik weet alleen nog steeds niet of het helemaal haalbaar is. Maar door alle goede trainingen en PR’s begin ik er wel steeds meer in te geloven.

Sportschool/krachttraining is een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ik merk dat de hardlooptrainingen echt zwaar zijn en de zwaarste loop ik op zondag. Daardoor heb ik op maandag niet altijd zin/de energie om de krachttraining te doen van atletiek. Na de marathon ga ik dit weer helemaal oppakken en me ook weer aanmelden bij een sportschool.

Eten gaat prima. Ik eet wat meer omdat de trainingen ook steeds groter en zwaarder worden. Ook weet ik goed wat ik kan ontbijten voor een lange duurloop en dat is heel erg fijn. Ik tel geen calorieën maar ik eet gewoon naar behoefte en dat gaat goed op dit moment. Ik liep deze maand dus 3 hardloopwedstrijden om me goed voor te bereiden op de marathon. Verslag van de Wistenttrail, verslag van de Damloop en het verslag van de 30K van Almere.

Hardloopstatistieken van september:
Aantal runs: 15
Gemiddelde snelheid: 5:47 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 253,2 km
Wedstrijd: Wisenttrail – 3:39:36 (34k) / Damloop – 1:18:10 (16,1k) / 30K van Almere – 2:45:12 (30k)

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *