Fastturtle: Recap van juli

Fastturtle: Recap van juli

Beter laat dan nooit, toch nog even een overzicht van mijn juli maand. Ik liep deze maand geen wedstrijden maar ik liep wel weer meer kilometers dan de maanden ervoor. Ik ben alles aan het uitbreiden en dit zie je goed terug in mijn maandtotaal. Het was dus een hele fijne maand! Lees je mee?

Ik heb deze maand een schema gekregen van mijn trainer bij atletiek. Hij heeft speciaal een schema gemaakt tot aan de marathon. In juli begon de opbouwfase. De trainingen zien er als volgt uit: maandag – herstelloop, woensdag – baantraining, vrijdag – rustige loop of een specifieke training en zondag – duurloop. Dit bevalt me goed en ik vind het fijn dat de trainingen lekker afwisselend zijn. Dat houd het leuk en daardoor heb ik ook steeds veel zin om weer te gaan. Ik probeer nog steeds goed op mijn hartslag te letten tijdens het lopen. En ik merk wel echt dat dit zijn vruchten afwerpt. Ik kan steeds wat sneller rennen met minder moeite en mijn hartslag is ook steeds lager. En dat is natuurlijk ook graag wat ik wil. Ik probeer nog wel om in ieder geval een keer per week naar de sportschool te gaan. Door wat veranderingen red ik het niet meer om twee keer per week te gaan. Als de marathon voorbij is en alles weer wat rustiger is ga ik dit wel oppakken. Tot die tijd zorg ik dat ik in ieder geval een keer per week krachttraining doe.

Met eten gaat het eigenlijk nog steeds zoals altijd. Ik wilde voor de marathon ook graag wat afvallen en dat is zeker gelukt. Sinds het begin van het jaar ben ik 8,5 kilo afgevallen. Ook dit merk ik natuurlijk goed tijdens mijn trainingen aan mijn snelheid. Ook zit ik echt een stuk beter weer in mijn vel hierdoor. Tot de marathon wil ik gewoon op dit gewicht blijven. eten Ik heb deze maand even geen hardloopwedstrijden gelopen. Maar dat was ook wel even slim nadat ik er vorige maand 3 liep haha.

Hardloopstatistieken van juli:
Aantal runs: 17
Gemiddelde snelheid: 6:03 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 182,6 km
Wedstrijd: Geen

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *