Fastturtle: Recap van september

Fastturtle: Recap van september

September was weer een hele goede maand. Vooral op hardloopgebied ging het echt heel erg lekker. Net als vorige maand bleef sportschool een beetje achter maar goed. Omdat het nu druk is met hardlooptrainingen voor de halve vind ik dat minder erg. Lees je mee? 

Deze maand liep ik helaas niet al mijn trainingen. Ik merkte dat ik wat meer rust nodig had en die nam ik dan ook. Ik wil niet weer vlak voor de halve geblesseerd raken net zoals de vorige keer. Daarnaast heb ik wel alle duurlopen gedaan dus het duurvermogen zit wel goed in de benen. Hierdoor besloot ik ook om iets meer rust te pakken als ik voelde dat ik het nodig had.

Ik loop nog steeds op snelheid. Dit bevalt me erg goed. Ik merkte bijvoorbeeld tijdens de Damloop dat ik alsnog heel erg goed snel kan lopen. Die langzame duurlopen zijn dus wel ergens goed voor! Ik probeer dit dus vol te houden en dat gaat eigenlijk heel erg goed.

Ik stond nog steeds niet heel erg veel in de sportschool. Ik trainde best wel veel de laatste tijd en ik fiets ook veel kilometers per week nu we zijn verhuisd. Dit omdat dit vaak korter is dan het OV en we hebben geen auto. Ik merkte dus dat ik best vermoeid was van al het trainen en daardoor liet ik de sportschool een beetje gaan. Ik train natuurlijk voor een halve marathon dus de sportschool is minder belangrijk.

Het eetschema gaat nog steeds goed. Ik heb wel meer trek de dagen na de lange duurlopen en ik heb dan ook wel het idee dat ik het dan meer nodig heb. Ik geef daar ook wel iets meer aan toe en verder houd ik me gewoon aan het schema. Op zich is dat nu wel de goede balans voor mij.

Natuurlijk liep ik deze maand ook weer een wedstrijd! De Dam tot Damloop in Amsterdam en Zaandam. Wat een wedstrijd en wat een sfeer! Je kunt hier lezen hoe het is gegaan!

Hardloopstatistieken van september:
Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 6:07 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 121,0 km
Wedstrijd: Damloop 16,1K in 1:28:48

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *