Fastturtle: Recap van oktober

Fastturtle: Recap van oktober

In oktober was het dan eindelijk zover: mijn allereerste Halve Marathon! Verder had ik deze maand wat last van een hardloopdipje en stond ik ook niet zo vaak in de sportschool als ik wilde. Maar al met al was het wel een prima maand. Lees je mee?

Deze maand liep ik wel minder trainingen dan ik eigenlijk op de planning had staan. Dat kwam door mijn liesblessure. Ik wilde natuurlijk niet dat deze zou doorzetten en ik wilde wel super graag de Halve Marathon lopen. Daarom besloot ik af en toe om wat rustiger aan te doen.

Ik heb alle trainingen dus op snelheid gelopen en niet meer op hartslag. Dit is me goed bevallen, zoals ik al eerder heb verteld. De Damloop ging namelijk alsnog lekker snel ook al waren mijn duurlopen langzaam. Helaas is dit tijdens de Halve Marathon niet helemaal tot zijn recht gekomen. Maar dat kwam denk ik vooral door het warme weer.

Ik probeer 1 tot 2 keer per week naar de sportschool te gaan. Maar ik merk wel dat ik de sportschool als eerste skip als ik niet super veel zin heb om te sporten. Ik vind ook hardlooptrainingen belangrijker dan het rondje sportschool. Aankomende tijd probeer ik wel wat meer te gaan want ik merk er wel positief verschil van.

Ik volg het eetschema niet meer. Ik weet nu wel ongeveer wat ik kan eten op een dag en als ik wat meer honger heb eet ik meer en als ik minder honger heb eet ik minder. Ik zorg gewoon overall dat ik de juiste macro’s binnenkrijg. Oktober was wel een beetje een cheatmaand maar ook dat moet af en toe kunnen vind ik.

En deze maand liep ik natuurlijk de Halve Marathon. Dat kan je niet gemist hebben denk ik. Het verliep niet helemaal volgens plan. Als je het nog niet gelezen hebt: hierrrrrr kun je het verslag lezen!

Hardloopstatistieken van oktober:
Aantal runs: 9
Gemiddelde snelheid: 6:11 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 58,39 km
Wedstrijd: Halve Marathon Amsterdam in 2:25:52

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *