Fastturtle: Recap van maart

Fastturtle: Recap van maart

Maart roert zijn staart. En dat was wel duidelijk deze maand. Alles liep net even anders dan ik van te voren dacht. Geen halve marathon bijvoorbeeld..

Deze maand was ik kind aan huis bij de fysio. Na mijn duurloop van 15 kilometer begon mijn knie een beetje te zeuren en dit werd helaas steeds erger. Hierdoor liep ik ook geen halve marathon maar de 5k. Ik zag het even niet meer zitten maar gelukkig mocht ik redelijk snel het hardlopen weer oppakken. Babysteps..

Hierdoor was ik sowieso 2 keer per week in de sportschool te vinden. Ik moet nu oefeningen doen om alles sterker te maken en daarnaast dus telkens stukjes op de loopband. 1 minuut hardlopen en 1 minuut wandelen.

Natuurlijk liep ik deze maand ook weer een wedstrijd. De 5 kilometer tijdens de USP Marathon. Ik wist van te voren dat ik mezelf rustig moest houden. Het was geen wedstrijd waarbij ik helemaal kapot mocht gaan. Toch hoorde ik het startschot en kwam er weer iets in me los waardoor ik er vandoor schoot. Oeps.. Hoe de wedstrijd verder gegaan is lees je hier.

Deze maand heb ik ook al mijn doelen voor 2017 laten varen. Ik ga niet meer elke maand een wedstrijd doen en die hele marathon zit er ook niet meer in. Ik denk dat mijn eerste wedstrijd weer in september is: de Damloop. Ook wordt de hele marathon in oktober omgezet naar een halve. Het was wel even slikken maar ik heb me er nu wel bij neergelegd. Blijkbaar was het toch allemaal wat teveel gevraagd..

Hardloopstatistieken van maart:
Aantal runs: 7
Gemiddelde snelheid: 6:15 min per kilometer (komt door de intervals die ik nu moet doen)
Aantal kilometer: 31.41 kilometer
Wedstrijd: 5K USP Marathon in 29:03 minuten

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *