Fastturtle: Recap van februari

Fastturtle: Recap van februari

De kortste maand van het jaar maar toch de meeste kilometers ooit gelopen sinds ik weer begonnen ben met hardlopen. Op hardloopgebied was het sowieso een goede maand. Ook weer begonnen met de baantraining en mijn langste duurloop ooit gelopen. 

Deze maand ging ik iets minder naar de sportschool. Ik had hierin een klein dipje en ik zou sowieso maar 2x per week gaan in plaats van 3x per week. Dit beviel wel erg goed want hierdoor had ik iets meer vrije tijd na het werk. Ook vertelde ik vorige maand over de blessure in mijn hamstring, hier heb ik bijna geen last meer van gehad dus dat is super fijn!

Verder ben ik dus deze maand begonnen met baantrainingen. Ik deed dit voorheen al en toen vond ik het echt super leuk. Daarom heb ik ook besloten om dit weer te gaan doen. Er zijn meer mensen  in mijn groep die de halve van Utrecht gaan lopen en daar worden de intervals dan ook op aangepast. Ik geniet echt van de baantrainingen en daarnaast is het ook wel fijn dat ik niet over de trainingen hoef na te denken.

En ik heb natuurlijk het doel om elke maand een wedstrijd te lopen. Deze maand liep ik de 10K tijdens in Schoorl. Echt een prachtige wedstrijd en weer een stukje dichterbij mijn doel. Hoe deze wedstrijd ging lees je hier.

Ik heb niet elke week yoga gedaan maar dat wil ik in maart wel proberen. Ik merk wel dat ik er profijt van heb als ik het doe. Daarnaast is het in maart natuurlijk tijd voor het eerste grote doel: de halve marathon. Ik ben super benieuwd hoe dit gaat maar dat lezen jullie natuurlijk in de recap!

Hardloopstatistieken van februari:
Aantal runs: 11 (eigenlijk 12 omdat ik 5 februari 2 runs gedaan heb maar dat tel ik als 1)
Gemiddelde snelheid: 6:00 min per kilometer (komt door de intervals op de baan)
Aantal kilometer: 102,2 kilometer
Wedstrijd: 10K in Schoorl 55:56 in minuten en seconden

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *