Fastturtle: Recap van februari

Fastturtle: Recap van februari

De korste maand van het jaar is ook weer voorbij. En ondanks dat het een korte maand was heb ik wel lekker veel gesport! Ik had namelijk nog steeds veel motivatie. Daarnaast merkte ik ook dat het allemaal een gewoonte is geworden en dat het gewoon logisch is dat ik op bepaalde dagen sport. Lees je mee?

Deze maand liep ik netjes volgens het schema richting de halve marathon. De trainingen werden langer en de baantrainingen werden ook zwaarder. Ik heb hierbij geen een hardlooptraining overgeslagen en daar ben ik stiekem best wel trots op. Het zit gewoon zo in mijn systeem om elke maandag, woensdag en zaterdag te lopen dat het niet eens meer echt moeite kost. Deze maand is het dus erg goed gegaan qua hardlopen!Tijdens al mijn trainingen loop ik op kilometers. Dan weet je van te voren precies hoelang je gaat lopen, je weet alleen niet qua tijd hoelang je erover gaat doen. Ik vind dit een hele fijne manier van trainen dus vandaar dat ik ervoor heb gekozen om het nog steeds op deze manier te doen. Ik stond deze maand de meeste weken 2 keer per week in de sportschool. Halverwege februari werd dit zelfs 3 keer per week. Ik volg nu een schema voor bepaalde oefeningen en daarmee moet ik 3 keer per maand trainen. Daarom heb ik dit ook aangepast. Ik merk echt dat ik sterker word en ik kan echt bijna elke training meer gewicht pakken!

Qua eten ben ik sinds het einde van de maand weer back on track. Ik heb het boek van FitGirlCode gekocht met allemaal lekkere vegetarische recepten erin en dit volg ik nu. Ik had veel cravings de afgelopen maand en heb daar ook wel aan toe gegeven. Maar sinds ik deze recepten maak en dit volg gaat het beter en heb ik ook minder zin in ongezonde dingen. In het weekend ”cheat” ik natuurlijk wel maar door de weeks het liefst zo min mogelijk. Ook liep ik deze maand weer een wedstrijd: de 10K tijdens de Groet uit Schoorl. Dit was echt een super leuke wedstrijd en daarnaast heb ik mijn doel ook dik en vet gehaald. Ik wilde onder de 53 minuten en ik liep 52:35 minuten. Je leest hieeeerrrr uitgebreid hoe het is gegaan!

Hardloopstatistieken van februari:
Aantal runs: 12
Gemiddelde snelheid: 6:00 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 123,6 km
Wedstrijd: Groet uit Schoorl 10K – 52:35 minuten

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *