Even kletsen over: het behalen van doelen

Even kletsen over: het behalen van doelen

Als je jezelf een doel stelt dan kan dit 2 kanten op. Soms zorgt dit voor een enorme teleurstelling en soms zorgt dit ervoor dat je euforisch bent. Maar ook juist het een aantal keer niet behalen van de doelen maakt het juist zo fijn als je het doel de keer erna wel haalt.

Ik moet zeggen dat ik echt heel erg teleurgesteld ben als ik mijn doelen niet behaal. Dit heb ik bijvoorbeeld gehad met de halve marathon van Amsterdam. Hier wilde ik heel graag onder de 2 uur lopen maar door omstandigheden heb ik dit echt dik niet gehaald. En dit kwam vooral omdat het zo warm was. Maar ik baalde hier wel heel erg van. Ik had best goed getraind en op de dag zelf komt het er dan niet uit. Dan ben ik wel echt teleurgesteld.

Maar tijdens de Groet uit Schoorl dit jaar had ik mezelf als doel gesteld om onder de 53 minuten te lopen. Ik wist dat dit lastig ging worden en dat ik echt heel erg moest doorrennen wilde ik dit halen. Maar ik wist ook dat ik het kon. Tijdens de wedstrijd viel alles op zijn plek en deed ik er uiteindelijk 52:35 minuten over. Ik was echt zo blij en euforisch hierna en dit gevoel bleef ook nog een paar dagen halen.

Doelen stellen is dus heel erg goed maar je moet wel met teleurstellingen om kunnen gaan. Maar het kan natuurlijk ook juist wel heel goed uitpakken. Ik maak met elke wedstrijd weer een doel voor mezelf en maak het wel haalbaar. Dat gevoel als je, je doel haalt is echt niet te evenaren.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *