Heb ik mijn doelen van 2017 behaald?

Heb ik mijn doelen van 2017 behaald?

Een jaarafsluiting is niet compleet zonder even mijn doelen van dit jaar te bespreken. Ik had aan het begin van dit jaar doelen opgesteld maar door mijn blessure had ik deze aangepast. Ik wil dan ook even mijn aangepaste doelen erbij halen en kijken welke ik gehaald heb en welke niet. Lees je mee?

Blessure vrij zijn✅
Dit was natuurlijk mijn voornaamste doel. Ik kwam net uit een blessure en ik was er helemaal klaar mee. Op wat kleine pijntjes na heb ik eigenlijk geen blessure meer gehad. Ik heb alleen wat liesklachten gehad maar hiermee kon ik gewoon doortrainen dus dat noem ik geen blessure.

Weer wat strakker worden✅
Ik trainde natuurlijk voor een halve marathon en kon toen eten wat ik wilde want dat ging er toch wel weer af met de lange duurlopen. Daarna koste het me weer wat moeite om weer ‘normaal’ te gaan eten. Maar nu heb ik wel weer een balans gevonden en ik ben tevreden met hoe ik eruit zie. En dat is het belangrijkste toch?

Mijn PR op de 10K verbeteren✅
Yes yes yes, dit is gelukt! Daar ben ik echt zo super blij mee. Ik heb dit jaar nadat ik deze doelen heb gesteld niet meer een 10K wedstrijd gelopen. Dit PR heb ik gelopen in de Damloop wedstrijd van 16,1K. Ik kan dus nog wel sneller als de wedstrijd echt maar 10K is denk ik. Mijn PR is nu: 54:34.

De 5K binnen de 25 minuten lopen❌
Helaas is dit niet gelukt. Mijn laatste 5K wedstrijd liep ik in de zomer en ik kan niet zo super goed tegen warmte tijdens het hardlopen. Hier lukte het dan ook niet om een PR te lopen, laat staan om onder de 25 minuten te lopen. Maar ik heb weer een 5K wedstrijd gepland staan en deze is in maart. Ik ga dan nog eens een poging wagen want ik weet zeker dat ik dit kan!

De halve marathon van Amsterdam lopen✅
Ja deze heb ik dus gelopen. Dit was natuurlijk een belangrijk doel omdat ik de Halve van Utrecht niet kon lopen. In Amsterdam wilde ik revanche nemen en dat is wel een soort van gelukt. Alleen bij mijn volgende halve marathon hoop ik wel sneller te zijn!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *