De weg naar Amsterdam #19 (tapermodus)

De weg naar Amsterdam #19 (tapermodus)

Het was afgelopen week tijd om te taperen. Aan de ene kant heel fijn maar aan de andere kant ook heel lastig. Nu is het gewoon een kwestie van uitrusten maar wel zorgen dat de benen niet ‘in slaap vallen’. Ik vind rust nemen lastig dus daarom vind ik dit een rare periode. Maar aan de andere kant merk ik ook wel dat ik er echt aan toe ben om die marathon nu gewoon te lopen. Lees je mee?

Woensdag 10 oktober
Op woensdag ‘mocht’ ik pas weer hardlopen door het intensieve weekend van de week ervoor. Ik ging zoals elke woensdag lekker naar de baan om daar te trainen. Na de warming-up en loopscholing was het tijd voor de kern. Ik deed deze keer 6 keer 1000 meter met als tempo: halve marathon. En het ging wel prima alleen ik vond het een saaie training. Daarnaast had ik ook best wat last van mijn buik. Maar ik heb de training af kunnen maken en dat is waar het om gaat.

Vrijdag 12 oktober
Op vrijdag ging ik naar buiten voor het tweede en tevens het laatste rondje van de week. Ik kan mezelf wat minder goed motiveren nu het er toch niet meer echt toe doet. Op vrijdag was de training: 2 kilometer warmlopen – 3 keer 10 minuten marathontempo met 5 minuten dribbelen tussendoor – 2 kilometer uitlopen. Dit ging goed en kon de tempo’s makkelijk vasthouden. Lekker beging van het weekend op deze manier!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *