De weg naar Amsterdam #18

De weg naar Amsterdam #18

Afgelopen week was mijn laatste zware trainingsweek voor Amsterdam. Ik mag vanaf nu beginnen met taperen! Het was echt een hele fijne week en ik heb hele goede trainingen gehad. Enorm veel vertrouwen getankt voor de marathon dus heb er echt super veel zin in! Maar eerst, mijn trainingen van afgelopen week. Lees je mee?

Woensdag 3 oktober
Op woensdag stond ik weer op de baan en dat was ook direct de eerste training van deze week. Kon op maandag en dinsdag geen motivatie vinden. Op de baan stond er een spannende training op het programma: 10x yasso. Dit is echt de ultieme marathontraining om te kijken of je er klaar voor bent dus dat was spannend. Ik kon in elke ronde erg goed tempo houden en liep iets sneller dan nodig was. Ik ben er klaar voor!

Donderdag 4 oktober
Omdat ik op maandag en dinsdag geen zin had ‘moest’ ik donderdag weer naar buiten. Deze keer voor een rustig rondje van 70 minuten. Dat rustig werd iets sneller maar het ging gewoon heel erg goed. Ik liep lekker op gevoel en dat ging heel erg goed en lekker! En dat na de baantraining van de dag ervoor.

Zaterdag 6 oktober
Ik had met mijn trainer afgesproken dat ik op zaterdag een halve marathon zou lopen op marathontempo. Ik was dit weekend bij mijn ouders en was alleen mijn waterzak en gelletjes vergeten. Dit werd dus een halve marathon zonder eten en drinken onderweg. Maar eigenlijk ging ook dit mega goed. Ik liep weer iets sneller dan ik moest maar dit zag ik pas achteraf. Besloot om weer op gevoel te gaan lopen en dat ging wederom heel erg goed en heel erg lekker. Gemiddelde pace was 5:30 terwijl ik eigenlijk met 5:40 mocht lopen.

Zondag 7 oktober
En op zondag stond de Singelloop 10K op het programma. Deze mocht ik van de trainer helemaal voluit gaan. Hoe dat ging lees je vrijdag!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *