De weg naar Amsterdam #17

De weg naar Amsterdam #17

Afgelopen week was de een na laatste heftige trainingsweek voor Amsterdam. Ik liep mijn laatste lange duurloop in een wedstrijd en daarnaast stond ik nog drie keer buiten voor een rondje. Ik liep ook de meeste kilometers ooit in een week. Al met al ben ik dus super tevreden hiermee. Lees je mee hoe het ging?

Maandag 24 september
Op maandag was het tijd voor een herstelloopje. Ik had geen last van spierpijn van de Damloop dus dat was fijn. Wel merkte ik dat mijn benen wat zwaar waren toen ik aan mijn rondje begon. Maar dit liep ik er redelijk snel uit. Ik mag tijdens het herstelrondje altijd kiezen of ik 45 of 50 minuten loop, afhankelijk van hoe goed en makkelijk het gaat. Dit rondje werd gewoon lekker 50 minuten!

Woensdag 26 september
Op woensdag stond ik weer lekker op de baan. Ik was weer naar de baan toegerend en daar heb ik ook een warming-up gedaan. Voordat de training begon zat ik al op 4,5 kilometer. Het was toen tijd voor wat krachttraining en loopscholing. Daarna liep ik 4 series van 1200m (1/2 marathon tempo), 800m (10K tempo) en 400m (5K tempo). Tussendoor had ik 200m rust en na elke serie had ik 400m rust. Het ging hartstikke lekker en ik kon goed tempo houden. Daarna ben ik weer naar huis gerend. Toen zat ik lekker aan 20 kilometer. Prima voor een woensdagavond!

Vrijdag 28 september
Wat was het prachtig weer op vrijdag! Ik besloot om voor een rondje om de Maarseveenseplassen te gaan. En hoe goed de rest van de week ging zo slecht ging het vandaag. Ik had zware benen en kreeg mijn hartslag niet onder controle. Gelukkig had ik een route met veel stoplichten dus ik kon soms even stoppen om adem te halen haha. Nou goed deze trainingen zitten er ook bij natuurlijk. Ik liep toch nog 12KM in 70 minuten dus ik was zeker niet ontevreden!

Zondag 30 september
Op zondag liep ik mijn laatste lange duurloop voor de marathon tijdens de 30 van Almere. Hoe dit ging lees je woensdag!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *