De weg naar Amsterdam #16

De weg naar Amsterdam #16

Afgelopen week was weer een eneverende week in de voorbereidingen naar de marathon van Amsterdam. Ik deed 2 trainingen en liep 1 wedstrijd: de Damloop. Daarnaast stond ik op maandag ook weer in het krachthonk voor een uurtje krachttraining. Al met al dus een prima week! Lees je mee?

Maandag 17 september
Op maandag ging ik naar buiten voor een herstelloopje. Mijn benen voelden verrassend goed na de 30 kilometer van de dag ervoor. Ik kon dit loopje dan ook goed uitvoeren en het ging heel erg lekker. Ik loop altijd tussen de 45 en de 50 minuten, afhankelijk van hoe goed het gaat. Ik kon nu redelijk makkelijk de 50 minuten vol maken. Dit geeft weer vertrouwen voor de marathon!

Daarnaast ben ik ’s avonds ook weer lekker naar krachttraining gegaan vanuit atletiek. Hier doen we altijd een circuit van 10 oefeningen. Elke oefening doen we dan 1 minuut. Na deze 10 oefeningen hebben we even rust en dan doen we het circuit nog een keer. Aan het einde gaan we rekken en strekken en dan zit het er weer op.

Woensdag 19 september
Op woensdag stond ik weer op de baan. Deze keer hadden we best een pittige krachttraining van te voren. En tijdens de kern deed ik een alternatief programma omdat de Damloop zondag op de planning stond. Tijdens de kern liep ik 4 x 2000 meter op Damloop tempo. Een hele saaie training, want 5 rondjes om de baan per serie. Maar wel goed om het mentale even te trainen voor de marathon. Ook ging de training erg goed en hield ik het tempo goed vast. Dat is wel lekker zo vlak voor de wedstrijd!

Zondag 23 september
En op zondag liep ik de Damloop. Hoe dat is gegaan kan je as woensdag lezen!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *