De weg naar Amsterdam #15

De weg naar Amsterdam #15

Week 15 was echt een hele goede week in de voorbereiding voor Amsterdam. Ik liep mijn langste afstand ooit in een duurloop en ik liep meer kilometers in een week dan ik ooit had gedaan. Lees je mee naar hoe het allemaal is gegaan?

Dinsdag 11 september
Op dinsdag stond ik buiten voor mijn herstelrondje. Ik was de maandag namelijk een beetje ziek dus besloot om de training een dag te verplaatsen. Ik wilde 45 tot 50 minuten herstelloopje doen. Maar het ging hartstikke goed dus ik merkte dat mijn snelheid wel iets te hoog was. Ik hield het wel makkelijk vol dus ik besloot om ook niet te verlangzamen. Uiteindelijk kreeg ik het richting het einde wel wat zwaarder maar kon het prima afmaken. Daarnaast deed ik nog wat krachttraining thuis. Ik deed een training van Nike+ die zich focuste op mijn buikspieren. Dit duurde 20 minuten. Daarna deed ik nog een kwartiertje yoga. Lekker sportieve dinsdag en de niet sportieve maandag wel goed gemaakt.

Woensdag 12 september
Op woensdag was ik weer aanwezig op de baan. Na het inlopen, wat loopscholing en krachttraining was het tijd voor het kernprogramma. Ik liep deze keer 5 keer 1600 meter op halve marathon tempo. Hierbij hielden we een pace aan van 5:00 per kilometer omdat ik dat ook op de halve wil gaan lopen in december. Het ging eigenlijk super goed en heb het geen enkel moment zwaar gehad. Kon zelfs nog lekker kletsen tijdens de rondjes.

Vrijdag 14 september
Op vrijdag deed ik een tempotraining. Ik moest een pyramidetraining doen (3-5-7-9-9-7-5-3 minuten en 2 minuten rust) en in deze minuten deed ik dan 60 seconden vlot en 60 seconden rustig. Na 2 kilometer inlopen begon de training dan ook pas echt. De vlotte stukjes gingen wel iets te vlot maar ik kon het op zich wel heel makkelijk volhouden dus besloot ik maar om gewoon zo door te gaan. Na de training liep ik nog 2 kilometer uit. Heerlijk begin van het weekend!

Zondag 16 september
Op zondag stond er een lange duurloop op het programma waar ik een beetje tegenop keek. Het was namelijk tijd voor een 30 kilometer duurloop. Ik besloot om deze samen te lopen met iemand van atletiek en dat was echt super fijn. Ik had het al vrij snel best zwaar en het ging echt niet vanzelf allemaal. Daarnaast is mijn waterrugzak ook lek gegaan dus had ik op een gegeven moment echt een kletsnatte rug. Maar ik heb hem uitgelopen en was echt super blij, trots en voldaan! Laat die marathon maar komen.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *