De weg naar Amsterdam #14

De weg naar Amsterdam #14

Week 14 was een iets mindere week in de voorbereidining voor Amsterdam. Dit was natuurlijk wel een keer te verwachten want de afgelopen tijd ging het alleen maar super goed. Ik heb in week 14 (maar) 3 keer hardgelopen. Wel heb ik ook weer een keer krachttraining gedaan. Lees je mee hoe het ging?

Maandag 3 september

Op maandag stond ik weer buiten voor een klein herstelrondje. Maar ik had natuurlijk de dag ervoor die trail gehad van 35,5KM dus ik voelde mijn benen nog wel een beetje (veel). Toen ik begon met de herstelloop kwam ik ook echt niet vooruit en waren mijn benen enorm zwaar. Gelukkig liep ik dit er wel aardig uit tijdens het rennen. Maar ik besloot toch om 5 kilometer te doen in plaats van 45-50 minuten. Ik vond het wel mooi geweest haha.

Ook ging ik ’s avonds weer naar krachttraining en wat vond ik dit zwaar haha. Bij elke oefening voelde ik mijn benen een beetje branden, ook al was het geen oefening gericht op benen. Wel was het echt wel weer heel lekker en merk wel dat ik het super fijn vind. Vooral de yoga en stretchoefeningen aan het einde zijn super chill!

Woensdag 5 september
Op woensdag stond ik weer lekker op de baan en deze training was echt heel erg lekker. Ik loop nu samen met iemand van atletiek en hij gaat waarschijnlijk ook Amsterdam lopen. Hierdoor lopen wij een aangepast kernprogramma. Op deze woensdag stonden 8 tot 10 yasso’s op het programma. Ik liep er 8 en hij liep er 9. We liepen ze rond de 4:00 minuten en dat betekent dus dat we de marathon ook rond de 4 uur zouden moeten kunnen lopen. Ik hoop dat deze voorspelling klopt!

Zondag 9 september
Op zondag stond ik op 20:00 pas buiten voor mijn duurloop. Ik stond namelijk de hele zaterdag op een festival en daardoor had ik zondag enorme opstartproblemen. Ik begon wel lekker maar ik merkte wel dat ik de hele zaterdag had gedansd. Op zich ging de duurloop wel aardig maar het was wel een grote mentale strijd. In mijn eentje door het donker, heen en weer naar Breukelen en terug. Het voelde een soort doelloos.. En op station Breukelen wilde ik even een flesje AA halen maar hier zit dus geen winkeltje. Na 15 kilometer was ook mijn water op dus toen vond ik het helemaal niet meer leuk. Maar I did it! Toch 22,5K gelopen op deze zondagavond.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *