De weg naar Amsterdam #12

De weg naar Amsterdam #12

Afgelopen week was het alweer de twaalfde week in de voorbereidingen voor Amsterdam. Dit was echt een enorm leuke week en ook super sportief, het weekend had ik namelijk trainingskamp van atletiek! Lees je mee? 

Maandag 20 augustus
Op maandag ging ik weer naar buiten voor een klein herstelrondje. Ik loop dan tussen de 45 en de 50 minuten even een rustig rondje om te herstellen van de duurloop van de dag ervoor. Aan het begin had ik wat last van zware benen. Maar langzamerhand verdween dit en ging het eigenlijk super goed. Helemaal geen last meer van de 25 kilometer van de dag ervoor. Ik liep uiteindelijk 50 minuten.

En ’s avonds was ik weer aanwezig bij de krachttraining van atletiek. Het was een redelijk zwaar circuit (veel benen terwijl ik dus al veel had hard gelopen) maar wel heel erg lekker om weer even te doen. Er wordt ook goed gelet op de uitvoering van de oefening dus dat is heel erg fijn! Sportieve dag dus.

Woensdag 22 augustus
Op woensdag stond ik weer lekker op de baan! Na een goede warming-up en lekker veel krachtoefeningen was het tijd voor de kern. Deze bestond uit: 8 x 800 meter en elke laatste 200 meter een speed finish. De 800 meters werden op 3 kilometer tijd gelopen. Lekker snel dus! Ik moest even inkomen maar daarna ging het echt super lekker. Ik kon de finish speed ook steeds iets sneller. Heerlijke training.

Vrijdag 24 augustus
Op vrijdag begon het trainingskamp van atletiek. We gingen naar Vlieland. Om het weekend goed te beginnen liepen we een lekker rustig verkenningsrondje van ongeveer 7 kilometer. Ging niet super goed maar het was wel lekker om even de benen los te gooien.

Zaterdag 25 augustus
Op zaterdag was het tijd voor het serieuze werk: de lange duurloop. Ik ging mee met de groep van 20 kilometer. Het begon heel goed en ik liep naast iemand die hetzelfde tempo had als ik. Als vanzelf gingen we steeds iets sneller en sneller. Toen kwam ik erachter dat zij een climax loopje deed (elke x aantal km versnellen). Ik besloot om gewoon mee te gaan want het ging echt lekker. En in plaats van 20 kilometer deed ik er 25. Zo mogen duurlopen altijd wel gaan!

Zondag 26 augustus
Op zondag stond ik om 8:00 alweer buiten voor de laatste training. Een lekker loopje op het strand en tussendoor wat buikspieroefeningen. Echt heel erg lekker. Ook deden we wat techniek oefeningen op een heuveltje. Al met al een prima training en even lekker de stijve benen losgelopen.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *