De weg naar Amsterdam #11

De weg naar Amsterdam #11

Afgelopen week was weer een lekkere week in de voorbereiding voor Amsterdam. Ik liep 4 keer waarvan een keer een lange duurloop. Ook deed ik weer een keer krachttraining. Ik heb besloten om tot de marathon 1x per week krachttraining te doen in plaats van 2x en dat bevalt me wel goed. Lees je mee?

Maandag 13 augustus
Op maandag ging ik naar de krachttraining die vanuit Hellas wordt georganiseerd. Deze keer was hij echt super chill en heel erg fijn. We deden een circuit van 8 verschillende oefeningen (fullbody) en deze deden we twee keer. Daarna deden we nog een aantal grondoefeningen. We sloten de training af met rekken en strekken en wat yoga. Heel erg lekker en het uurtje vloog voorbij.

Dinsdag 14 augustus
Omdat ik zaterdag en zondag had gelopen was maandag een rustdag. Daarom stond ik op dinsdag voor het eerst buiten deze week. Ik ging nu voor mijn 45 tot 50 minuten herstelrondje. Het ging eigenlijk heel erg lekker en ik heb het geen een moment zwaar gehad tijdens dit rondje. Het werden dan ook 50 minuten.

Woensdag 15 augustus
Op woensdag stond ik weer vol goede moed en met veel zin op de baan. Na de warming-up, wat krachtoefeningen en loopscholing was het tijd voor de kern. We deden 4 blokjes van 3 keer 300 meter versnellen met de laatste 100 meter finish speed. Tussen die 300 meters mochten de 100 meter wandelen. Na 1 blokje hadden we 400 meter rust. Het ging super lekker en de finish speed ging ook steeds harder.

Vrijdag 17 augustus
Op vrijdag stond er een pittige training op het programma: 20x 2 minuten tempo 3 – 2 minuten tempo 1. In totaal dus 80 minuten. En op zich ging het prima maar ik moest wel even inkomen. Na een toiletpauze na 23 minuten ging het eigenlijk pas echt goed en toen kwam ik er lekker in. Het ging me steeds makkelijker af. 20 minuten voordat mijn training afgelopen was gaf mijn horloge ineens aan dat de batterij bijna leeg was. Gelukkig hield ‘ie het vol tot het einde!

Zondag 19 augustus
Op zondag ging ik samen met Anneli naar Amsterdam voor een trainingsloopje van 25 kilometer. Deze werd georganiseerd door de atletiekvereniging die bij het Olympisch stadion zit. Vrijdag lees je hoe dit is gegaan!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *