De weg naar Amsterdam #10

De weg naar Amsterdam #10

Week 10 alweer in de voorbereidingen voor de marathon van Amsterdam. En omdat ik nu Amsterdam loop in plaats van Keulen heb ik zelfs nog 2 weken extra in de voorbereiding. Ik liep afgelopen week weer eens een ‘wedstrijd’ en daarnaast trainde ik ook 3 keer. Ik heb 1 keer krachttraining gedaan. Lees je mee?

Maandag 6 augustus
De week begon weer met een herstelloopje. Ik rende deze keer door de binnenstad van Utrecht want ik ging direct vanuit mijn werk. Dit was wel heel leuk maar moest vaak stoppen. Ach ja, is ook niet zo erg tijdens een herstelloopje. Wel was het eigenlijk nog heel erg warm waardoor het wel wat lastiger werd. Ik heb er 45 minuten van gemaakt.

Daarna deed ik voor het eerst mee met de krachttraining die vanuit mijn atletiekvereniging wordt georganiseerd. Ik heb hier alleen geen foto van. We deden eerst een warming-up en daarna wat krachtoefeningen. We sloten af met een aantal sprintjes en versnellingen. Dit deden we lekker buiten bij de Maarseveenseplassen wat wel echt lekker was!

Woensdag 8 augustus
Op woensdag stond ik natuurlijk weer lekker op de baan. Na een warming-up en wat lekkere krachtoefeningen was het tijd voor de kern. We deden vandaag 8 x 800 meter op 5 kilometer tempo. Het ging echt heel erg goed en ik kon het heel erg makkelijk bijhouden. Hierdoor zit ik erover te denken om bij een wat snellere groep aan te sluiten. Maar eerst nog maar eens kijken of het aankomende keer ook zo makkelijk is!

Zaterdag 11 augustus
Op zaterdag liep ik samen met een aantal mensen van atletiek de Stroese Heide Trail. Een trail van 23 kilometer over onverharde paadjes en losliggend zand. Je leest woensdag hoe dat is gegaan!

Zondag 12 augustus
Op zondag had ik eigenlijk helemaal geen zin maar ik wilde wel een herstelloop doen. Uiteindelijk stond ik aan het einde van de middag toch buiten voor een rondje van een uur. Het ging hartstikke goed en de benen voelden eigenlijk ook al wel weer heel goed na die trail. Redelijk snel hersteld dus weer. Geeft wel goede moed voor de marathon!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *