De schoonheid van een hardloopwedstrijd

De schoonheid van een hardloopwedstrijd

Een hardloopwedstrijd is echt een hele andere wereld. Ik vind het echt een prachtig iets en kan er echt onwijs van genieten maar het is ook altijd enorm afzien. Wat maakt een wedstrijd nou zo leuk?

Ik kan me echt al weken van te voren verheugen op een hardloopwedstrijd. Je hebt een doel waar je voor traint en daar leef je dan ook echt naar toe. Voor mij werkt dat het allerbeste om ook echt mijn trainingen af te ronden.

Maar ook als je aankomt bij een wedstrijd voel je het al, de wedstrijdspanning. Iedereen is toch een beetje zenuwachtig en daarnaast ook heel erg opgewonden en dat voel je echt. Vooral als iedereen in het startvak staat dan loopt de spanning hoog op. Vind ik altijd heel erg lekker om te voelen want je weet precies hoe iedereen zich voelt, want zo voel ik me ook.

Vaak loop ik de eerste kilometer te hard. Ik probeer mezelf in te houden maar op het moment dat het startschot gaat dan giert alle adrenaline door mijn lichaam en dan kan ik mezelf vaak niet tegenhouden. Na een kilometer zoek ik een lekker tempo op wat ik hopelijk vol kan houden.

Tijdens een hardloopwedstrijd kom ik altijd in verschillende moods terecht. Soms gaat het echt onwijs lekker en voel ik me echt onoverwinnelijk. Maar er zijn ook genoeg momenten waarop ik echt kapot ben en liever stop met lopen. En dan kom je bij de finish. Heb je, je doel gehaald dan ben ik altijd echt heel blij. Maar als ik mijn doel niet haal dan kan ik daar vaak wel erg van balen.

Achteraf de wedstrijd analyseren met andere mensen die hem gelopen hebben hoort er ook echt bij. Wat vond je een leuk stuk en vond je die heuvel ook zo zwaar?

Hardloopwedstrijden, ik hou ervan!

Liefs Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *