City Run Ede – recap

City Run Ede – recap

Ik liep zaterdagavond weer een wedstrijd. Volgens mijn hardloopschema moest ik namelijk op zaterdag een 10K wedstrijd lopen en op zondag een 60 minuten duurloop. Ik kon geen 10K wedstrijd vinden dus het werd de City Run Ede 8K! Benieuwd hoe deze ging? Dat lees je hier!

De wedstrijd begon om 18:05 dus overdag heb ik gewoon lekker gezond gegeten om helemaal klaar te zijn ’s avonds. We kwamen redelijk op tijd aan bij de wedstrijd om ons startnummer op te halen. Ook hebben we de kidsrun gekeken. Altijd zo schattig! Voor ons ging de 4K van start en na 5 minuten mochten wij ook los. De 4K moest 1 rondje en de 8K mocht de ronde 2 keer lopen.

Ik wilde dus eigenlijk een beetje rustig aandoen. Ook omdat we de zondag nog een duurloop moesten doen. Maar toen het startschot klonk was ik dit alweer vergeten. Ik wilde toch weer graag voor een mooie tijd gaan.
Kilometer 1
Mijn benen lijken echt niet vooruit te komen en ik vraag me af hoe dit komt. Als ik opeens naar beneden mag rennen snap ik het, we moesten een soort heuvel op. Het naar beneden rennen gaat lekker en voordat ik weet zit de eerste kilometer er alweer op. En deze keer ben ik niet te snel gestart!

Kilometer 2
Ik krijg het nu al een beetje zwaar en ik snap er eigenlijk niks van. Misschien is vandaag niet echt mijn dag en word het een 8 kilometer lange strijd met mezelf.

Kilometer 3
Ik kom een beetje in een soort flow waarin mijn benen gewoon blijven gaan. Ik heb het mentaal redelijk zwaar en ik zit ook hoog in mijn ademhaling. Maar mijn benen blijven rennen en nemen zeker geen gas terug.

Kilometer 4
Hierna ben ik op de helft en dat sleept me door deze kilometer heen. Aan het einde van dit rondje mogen de mensen van de 4K links af om te finishen en moet ik rechtsaf voor het volgende rondje. Het is wel verleidelijk om ook gewoon links te gaan maar dat doe ik natuurlijk niet. Op naar de tweede ronde.

Kilometer 5
Ik weet nu wat me te wachten staat en dat ik nu weer een heuveltje op moet. Hierna mag ik hem ook weer af en daardoor wordt dit ook direct mijn snelste kilometer. Ik merk al wel dat de kilometer bordjes eerder komen dan dat de kilometers op mijn scherm gaan. Misschien is het parcours korter dan 8K.

Kilometer 6
Mijn benen blijven nog steeds gaan terwijl mijn ademhaling nog steeds erg hoog is. Ik blijf bij een man plakken die eigenlijk iets te hard rent maar ik hou hem wel bij. Fijn om een soort van haas te hebben.

Kilometer 7
Ik wil langzamer rennen maar ik doe het niet. Hoe sneller ik ren hoe eerder ik over de finish ben natuurlijk. Ik blijf dus gaan ook al heb ik het zwaar en wil ik gewoon stoppen.

Kilometer 8
In de laatste kilometer zit nog even een flinke klim maar ik probeer te versnellen. Eerder boven betekent sneller er vanaf! Het lukt me en ik ga mijn haas voorbij. Het parcours is uiteindelijk 7,55 kilometer en deze ren ik in 40:20. Echt super tevreden mee!

Liefs Jessica

2 gedachten over “City Run Ede – recap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *