Change of plans….

Change of plans….

Na mijn duurloopje van afgelopen zaterdag bleef ik toch best lang last houden van mijn knie. Ik besloot om toch maar een afspraak in te plannen bij de fysio om er eens naar te laten kijken.

Gelukkig had mijn ‘vaste’ fysio afgelopen dinsdagavond na werktijd nog een plekje voor me. En toen had ik er natuurlijk net geen last meer van, dat zal je altijd zien. Maar toen ze op de goede plek duwde deed het toch nog aardig veel pijn.

Na een hele vragenlijst en oefeningen en bewegen met beide benen kwam ze tot de conclusie dat mijn buitenste meniscus of de banden aan mijn meniscus een tikje hadden gehad. Waarschijnlijk dan toch de combinatie van langere afstanden en zwaardere trainingen en misschien de baantraining die hiervoor gezorgd hebben.

Het dringende advies van de fysio was dan toch om de halve marathon niet meer te lopen. Ik had me hier al wel op voorbereid maar het was toch een beetje slikken. Ik heb hier 16 weken voor getraind en dan mag ik ineens niet meer. Ik mag gelukkig nog wel mijn afstand omzetten naar de 5 kilometer. Dus mijn doel om elke maand een wedstrijd te lopen kan nog wel.

Ik baal er echt heel erg van maar ik heb ook meteen besloten om dit jaar geen hele marathon te lopen. Mijn lichaam kan het blijkbaar toch niet helemaal bijbenen dus deze laat ik ook schieten dit jaar. Ik ga nu eerst herstellen met de oefeningen die ik heb gekregen. Daarnaast mag ik gewoon hardlopen maar dan rustig en korte stukjes.

Mijn strijdplan voor nu is: 2 keer per week hardlopen en dan korte stukjes. Niet verder dan 5 kilometer en ook op een redelijk rustig tempo. Ook de wedstrijd zondag moet ik echt rustig aan gaan doen want ik wil geen dingen kapot maken. 2 keer per week naar de sportschool voor mijn normale routine aangevuld met de oefeningen die ik heb gekregen. En dan in plaats van de baantraining ook naar de sportschool en dan een half uurtje op de crosstrainer en daarnaast ook oefeningen doen. Deze moet ik namelijk 3 keer per week doen. Dan moet ik volgende week nog 1 keer naar de fysio en dan moet ik het verder weer zelf doen en laten genezen.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *