Ben ik mijn snelheid kwijt?

Ben ik mijn snelheid kwijt?

Vorig jaar liep ik mijn 5K PR tijdens de Hoge Veluwe Loop. Op dit moment staat dit PR nog steeds terwijl het vorig jaar oktober was. Ik heb eigenlijk sinds die tijd nooit meer zo hard gelopen. Ben ik mijn snelheid kwijt?

Ik heb ook nooit meer echt een 5K wedstrijd gehad, behalve na mijn blessure. En dat is ook net het probleem. Ik denk dus dat ik na mijn blessure langzamer ben geworden en hier baal ik best wel van. Ik wil graag mijn PR aanscherpen en ik denk ook wel dat het kan, het lukt me alleen telkens niet.

Ook wil ik heel erg graag de halve marathon onder de 2 uur lopen in Amsterdam. Maar ik twijfel eigenlijk heel erg of ik dit wel kan. Ik heb redelijk snel een hoge hartslag en op zich kan ik hier ook wel lang mee lopen. Ik vraag me dus alleen af hoelang en of het lang genoeg is.

En ik weet ook wel dat ik me hier niet druk om moet maken, ik mag natuurlijk al blij zijn als ik hem uitloop. En tijd is uiteraard niet het belangrijkst. Ik ben alleen soms best streng voor mezelf en als ik een doel heb dan wil ik dit ook graag behalen. En nu tijdens mijn steeds langer wordende loopjes heb ik ook steeds meer tijd om hierover na te denken.

Ik hoop gewoon dat ik tijdens de Damloop mijn doel haal waardoor ik er wat meer vertrouwen in krijg. Dat zou heel erg helpen. En natuurlijk door de sfeer en de adrenaline kan ik tijdens de wedstrijd wel altijd wat meer dan in een training.

Nou dit was even een blog met wat hersenspinsels waar ik de laatste tijd veel over na denk. Maar de tijd zal het leren!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *