10K van Nederland – recap

10K van Nederland – recap

Gisteren liep ik eindelijk weer eens een wedstrijd: de 10K van Nederland. Maar Yannick en ik kozen voor de 5 kilometer. We gingen deze wedstrijd in Utrecht lopen. Maar door het weer ging dit helaas niet door. Hierdoor gingen we naar Amsterdam.

Het begon goed. We moesten namelijk om 9:09 de trein hebben en om 8:57 schrok ik wakker. De wekker was niet gegaan.. Super snel hebben we ons klaargemaakt en uiteindelijk zaten we om 9:38 in de trein, met een ontbijtje van de kiosk. Niet ideaal maar we konden gelukkig nog wel op tijd komen.

We stonden om 10:55 in het startvak en toen viel ons op dat er echt maar heel weinig mensen meededen. Misschien konden we op deze manier weleens op het podium komen? Wie weet! Om 11:00 klonk het startschot en Yannick schoot meteen weg. Ik besloot om een beetje rustig aan te beginnen want het was direct al heel erg warm. Er was een meisje wat ongeveer hetzelfde tempo liep dus daar haakte ik bij aan. Er liepen nog 2 meisjes voor ons dus wij lagen 3e en 4e.

Ik merkte wel echt dat het heel erg warm was en hier had ik best wel veel moeite mee. Dat zorgde er ook voor dat ik elke kilometer wat in moest leveren op mijn snelheid terwijl mijn hartslag juist steeds hoger werd. Shit.. Op een gegeven moment merkte ik dat ik kippenvel kreeg en was mijn hartslag 201. Ik heb toen heel even een paar stappen gewandeld want ik was wel bang dat het anders mis zou gaan.
Op een gegeven moment stond er een pijl naar links maar er liep ook een grote groep lopers rechtdoor. Dat meisje met wie ik samenliep en ik besloten om toch de pijl te volgen. En dat was een goede keus want dit was gelukkig de goede route. Vanaf hier was het wel echt afzien, ik had het echt zo super zwaar en warm. Gelukkig was de finish snel in zicht. En toen ik over de finish kwam hoorde ik dat ik de derde vrouw was! Woow, echt wel heel blij mee.

Liefs Jessica


Yannick’s 5K wedstrijd:

Meteen vanaf de start ging het er hard aan toe. Twee mannen renden al ver voor me toen we nog op de atletiekbaan waren (waar de wedstrijd startte) maar ik had geluk en kon op mijn eigen tempo wel veel mensen voor blijven. Ik rende de eerste 500 meter alleen en werd toen achtervolgd door een vrouw en later nog 3 mannen. De vrouw loste al bij 2km en de mannen bleven bij. Op een bepaald moment renden we in de volle zon en toen hield ik een beetje in, want we moesten nog ruim 2km.

Eenmaal aangekomen bij het 4km-punt rende ik op de vierde plek. Ik had de twee mannen achter me net gelost en had mijn zinnen gezet op de plek van de persoon die ongeveer 40 meter voor me uit rende. Ik kwam langzaam maar zeker dichterbij, maar de hitte en het snelle tempo waren killing.
Plots stopte hij en ik had meteen door waarom. We wisten de weg niet meer! Bij elke voorafgaande kruising stond een vrijwilliger, behalve hier. Het was een drukke situatie want overal stonden fietsers en zelfs een golfkarretje. Dat zorgde ervoor dat we, samen met de haast, een bordje hebben gemist. Samen met drie andere mannen en de eigenlijke eerste vrouw liepen we de toeristische route. Toen we de 5km hadden aangetikt wisten we dat we fout waren gelopen en liepen we gezamenlijk terug naar de atletiekbaan. Domper!

Gelukkig kan ik er achteraf om lachen. Ook een groot geluk dat Jessica een prijs heeft gewonnen. Die is nu voor de helft van mij!

Tot de volgende keer!

Eén gedachte over “10K van Nederland – recap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *