❤LOVE Garmin Forerunner 235❤

❤LOVE Garmin Forerunner 235❤

Ik heb sinds een tijdje een nieuwe liefde: de Garmin Forerunner 235. Ik wilde hem echt al heel erg lang hebben en dus heb ik besloten om hem van mijn aller eerste echte loon te kopen. Ook in de trainingen voor de halve en de hele komt hij heel erg goed van pas! 

Ik ben echt een datafreak en ik ben echt gek van alle statistieken met hardlopen. Met mijn Nike horloge had ik natuurlijk wel pace en afstand maar geen hartslag. En ik miste ook nog een aantal andere dingen bij dit horloge. Tel daarbij op dat ‘ie niet meer altijd goed werkte omdat hij al wat ouder werd en je begrijpt dat ik graag een nieuwe wilde. Na een lange zoektocht op internet met reviews en specificaties kwam ik uit bij de Garmin Forerunner 235. Alleen de prijs was een klein struikelblok. Maar toen ik mijn aller eerste echte loon kreeg besloot ik dat ik mezelf wel mocht verwennen. En nu prijkt hij om mijn pols!

Het allerfijnste van dit horloge is dat er een hartslagmeter in zit. Je hoeft dus geen aparte hartslagmeter om te doen en dat vind ik echt een heel groot voordeel. Daarnaast heb ik ook wel het idee dat de hartslagmeter het goed doet en dat hij wel de juiste hartslag weergeeft. Nu kan ik dus op hartslag trainen en daardoor kan je ervoor zorgen dat het minder belastend is voor je lichaam. Daarnaast heeft het nog meer voordelen en specificaties door deze hartslagmeter.

Een van die dingen is de berekening van de hersteltijd. Na de training wordt er gekeken hoe heftig deze was aan de hand van hoe je hartslag omhoog en omlaag ging. Als je dus lang in een hoge hartslag gelopen hebt heb je een langere hersteltijd. Ik vind dit wel fijn om te weten want eerst deed ik altijd maar wat en dan merkte je tijdens een training wel dat je lichaam nog niet hersteld was maar dan was het al te laat.

Een andere specificatie is de berekening van je VO2 max. Dit is hoeveel milliliter zuurstof je lichaam kan opnemen per kilogram lichaamsgewicht per minuut (snap je hem nog?). Dus de maximale zuurstof opname van je longen. Hieraan kun je het makkelijkste zien hoe het gesteld is met je conditie. Even kort door de bocht gezegd.

En als laatste krijg je een raceprognose van het horloge. En misschien kun je hieraan wel zien waarom ik zo van mijn Garmin Forerunner houd. Deze prognose is natuurlijk een pareltje. Maar of ik dit ooit ga halen is natuurlijk nog maar de vraag haha.

Welk horloge gebruiken jullie?

Liefs Jessica

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *